Babos Tímea nem kapkod, az utolsó pillanatig kivár

A párosban háromszoros Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok teniszező, Babos Tímea még nem döntötte el, hogy benevez-e a US Openre.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 11:25
BABOS Tímea
Babos Tímea két szettes győzelemmel rajtolt Fotó: John G. Mabanglo Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre itthon, salak pályán készül a folytatásra a világranglista századik helyén álló aki a Nemzeti Sportnak adott interjúban fogalmazta meg kételyeit a US Openen való indulásával kapcsolatban. A 27 éves versenyző a budapesti Nemzeti Edzésközpontban készül Bondár Anna, Gálfi Dalma és Jani Réka társaságában, az edzéseit – az amerikai edzője, Michael Joyce távollétében – az édesapja, Babos Csaba vezeti.

A soproni játékos korábban nem hitte, hogy a járványhelyzet miatt idén megrendezik a New York-i Grand Slam-tornát, ugyan a viadalt szervező Amerikai Tenisz-szövetség (USTA) garanciákat biztosít a versenyzőknek, de ők még nem érzik magukat biztonságban. Így többek között a magyar játékos részvétele is bizonytalan a Flushing Meadows-i tornán.

Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

– Szeretnék újra versenyezni, dolgozom ezerrel, de nagyon bizonytalan minden. Nem csupán az amerikai út, hanem a US Opent követő versenynaptár is. A madridi premiertornát lefújták, az ázsiai turnét szintén… Az a baj, hogy egyik napról a másikra változhat egy ország besorolása, legutóbb például Spanyolország lett sárga. Körülöttem mindenki azt tanácsolja, hogy a „cincinnati” premiertornán ne teniszezzek, és az edzőm, Michael is azt mondta, a US Open előtt hat-hét nap közös edzés elég lehet – fogalmazott a páros-specialista.

A terveivel kapcsolatban teljes a bizonytalanság, ahogy az egész versenynaptár is tele van kérdőjellel, így egyelőre csak az tűnik valószínűnek, hogy Babos Tímea Szlovákiában játszik néhány edzőmeccset a helyi teniszezőkkel.

Babos Tímea Nadal US Openről való visszalépéséről és a múlt héten fájdalmasan fiatalon, 29 évesen elhunyt Borsos Olivérról is nyilatkozott a sportnapilapnak.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.