Legyőzte a csoportelsőt, bravúros sikerrel nyitott az FTC

A címvédő FTC-Telekom bravúros teljesítménnyel, 11-10-re legyőzte a CN Barcelonetát a Duna Arénában zajló férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tavaszi tornáján.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 15:29
FTC, Barceloneta
A Ferencváros csapata a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. tornáján játszott FTC-Telekom Waterpolo - CN Barceloneta mérkõzésen a Duna Arénában 2021. március 2-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighanem Varga Zsoltot is meglepték játékukkal a tanítványai, ugyanis a vezetőedző nagyon óvatosan nyilatkozott a kedden folytatódó Bajnokok Ligája előtt, hiszen csapatának minimális felkészülésre volt csupán lehetősége, és a pólósai fizikai állapota is elmarad a legjobb formájuktól. Ráadásul a második helyezett FTC a B csoport eddigi legjobbját, az éllovas Barceloneta csapatát kapta első ellenfélnek a csoportkör második felvonásán, így nehéz feladat előtt állt a magyar együttes. A katalánok az összes meccsüket sikerrel vették az első tornán, és ennek jegyében kezdték a mostani, zöld-fehérek elleni találkozót is. Az első két negyedben végig egy-két gólon tartották a Fradit, 6-5-re vezettek a nagyszünetben.

Remek teljesítményt nyújtott a magyar csapat
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A folytatásban 7-7-nél kiegyenlített a magyar csapat, s bár a Barceloneta ezután újra elhúzott két góllal, a ferencvárosiak ismét egalizáltak. Végül a legjobb pillanatban, a meccs során először a vezetést is megszerezték, és 11-10-re behúzták a győzelmet. Bravúros sikert aratott a és nélkül felállt FTC, amely szerdán a Tbiliszi (16.30, tv: Duna World) ellen folytatja a szereplését.

Áprilisban rendezik meg a csoportkör harmadik felvonását, akkor dől el, hogy a csoportból a házigazda Hannover mellett melyik három csapat jut tovább a júniusi nyolcas döntőbe.

Bajnokok Ligája csoportkör, B csoport, 4. forduló (Budapest):

FTC-Telekom Waterpolo–CNA Barceloneta 11-10 (2-3, 3-3, 4-3, 2-1)

G.: Funtulisz, Zalánki 3-3, Jaksics, Sedlmayer 2-2, Fekete G., ill. Granados, Perrone 3-3, Munarriz 2, Bodegas, Larumbe

TOVÁBBI PROGRAM:

Waspo Hannover (német)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 16.30

Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Brescia (olasz) 19.00

szerda:

Dinamo Tbiliszi–FTC-Telekom Waterpolo 16.30

csütörtök:

FTC-Telekom Waterpolo–Jadran Herceg Novi 19.00

péntek:

Brescia–FTC-Telekom Waterpolo 16.30

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.