Úgy nyert a Leipzig, hogy Gulácsinak védenie sem kellett

Könnyed győzelmet aratott az Arminia Bielefeld otthonában az RB Leipzig a Bundesliga 26. fordulójának nyitómeccsén. Gulácsi Péter és Willi Orbán is végig a pályán volt a lipcsei csapatban.

Magyar Nemzet
2021. 03. 19. 22:27
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2020. november 5. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport második fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkőzésen Lipcsében 2020. november 4-én. Az RB Leipzig 2-1-re győzött. MTI/AP/Michael Sohn Fotó: Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt szinte már felesleges is leírni, hogy nem volt tagja az RB Leipzig meccskeretének, de ma legalább annyi információ napvilágot látott a magyar válogatott sérült erősségéről, hogy májusban térhet vissza a pályára . Ott volt viszont a lipcseiek kezdőjében (a kapuban) és (a védelem közepén), s mindketten végigjátszották a Bielefeld elleni bajnokit.

Gulácsinak nem volt dolga, a Bielefeld egyetlen kaput eltaláló lövésre sem volt képes. Ebből, meg a 75 százalékos lipcsei labdabirtoklási fölényből is látszott, hogy milyen nyomasztóan a vendégek akarata érvényesült. Mindez csak a gólok számában nem mutatkozott meg, az első félidőben két igazán nagy lehetősége akadt a Leipzignek. Az elsőt Halstenberg fejelte fölé négy méterről, ziccerben. A másodiknál pedig Nkunku lövését a felsőlécre tolta a bielefeldi kapus.

Ami késett nem múlt, a második félidő első percében Olmo remek passza után Sabitzer talált a kapuba. Végül ez a gól döntötte el a három pont sorsát, noha a játék képe alapján nagyobb is lehetett volna különbség.

 

Győzelmével a második Leipzig egy pontra megközelítette az éllovas Bayern Münchent, amely szombaton a Stuttgartot fogadja. A Bielefeld veresége viszont jól jöhet Herthájának, amely vasárnap a Leverkusen elleni pontszerzéssel visszaelőzheti a 15. Arminiát, s elkerülhet az osztályozós helyről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.