A BMTE csak egy pontot tudott szerezni az újoncok csatáján

A két újonc találkozott egymással a labdarúgó NB I 17. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. Az MTK gyorsan vezetést szerzett, amit a BMTE hamar kiegyenlített, majd Varga Roland góljával ismét a vendégeknél volt az előny. A második félidő elején ismét egalizáltak a házigazdák, így lett 2-2, ami a kieső helyen álló Budafokot aligha boldogította.

Magyar Nemzet
2021. 01. 24. 15:25
null
Budapest, 2021. január 24. Srdjan Dimitrov, az MTK játékosa (b) és a budafoki Oláh Bálint a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Budafoki MTE - MTK Budapest mérkõzésen a Budafoki MTE Sporttelepen 2021. január 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BMTE igen nehéz helyzetben várta az újoncok csatáját. A budafokiak remekül kezdték a bajnokságot, sokáig a mezőny elejében tanyáztak, ám az ősz vége nagyon rosszul sikerült nekik, november 1-jén nyertek utoljára, és a szünetet az utolsó előtti helyen töltötték. Így aztán az sem jelentett sokat, hogy az MTK elleni első meccsüket 2-1-re megnyerték az Új Hidegkuti Stadionban, ám ez Csizmadia Csaba vezetőedző szerint sem jelentett semmit sem a mostani találkozó előtt:

– Az MTK-t kiváló játékosok alkotják, elkötelezett a stílusos támadófutball mellett, nem véletlenül áll előkelő helyen. Nekünk minden meccs fontos, hiszen a bennmaradásért küzdünk, mint két csapat kivételével tulajdonképpen a teljes mezőny. Mindenképpen a három pont megszerzése a célunk, hazai pályán mindig erre kell törekednünk.

 

Varga Roland, az MTK játékosa kapura lő, a budafoki Oláh Bálint csak figyeli őt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A tabella harmadik helyén telelt vendégeknél ezúttal mutatkozott be tétmeccsen a legnevesebb új szerzemény, Varga Roland, aki a Ferencvárosból érkezett. Hamarosan főszerepet is vállalt, ám addig is sok minden történt a pályán. A mérkőzés ugyanis gyors gólváltással kezdődött, a hatodik percben már 1-1-et mutatott az eredményjelző. A második percben Varga játszott a felfutó Schönhöz, aki 23 méterről, ballal nagy gólt lőtt a kapu bal oldalába – 0-1. Négy perccel később már érkezett is az egyenlítés: zűrzavar támadt az MTK kapuja előtt, Kovács Dávidot elnyomták a tizenhatoson belül, a labda Zsóri elé került, aki nyolc méterről a jobb kapufát találta el. A kipattanóra Skribek reagált a leggyorsabban, és jobbról, hét méterről az üres kapuba lőtt – 1-1.

 

Változatosan zajlott a mérkőzés, és a 27. percben Varga Roland már nem gólpasszt adott: Miovszki kapott remek indítást Dimitrovtól, 14 méterről ellőtte, a labda felpattant Póserről, de nem ment mellé, mert az akciót követte Varga Roland, és három méterről az üres kapuba lőtt – 1-2.

 

 

A BMTE nem játszott rosszabbul az MTK-nál, ám a vendégek néhány ellentámadása több veszélyt rejtett magában, mint a hazai akciók. A szünetet követően rátett egy lapáttal a Budafok, és ennek hamar meglett a gyümölcse: az 52. percben Kovács végezhetett el szabadrúgást 17 méterre az MTK kapujától, remek lapos lövése a bal kapufáról a jobb kapufára pattant, majd onnan vissza, érkezett Csonka, és néhány lépésről a kapuba lőtt – 2-2. Csonka Andrásnak ez volt az első gólja az NB I-ben.

A két csapat szemlátomást nagyon szerette volna megszerezni a győzelmet, ziccerig azonban nem jutottak el. A 83. percben Nikolics nehéz helyzetbe hozta a Budafokot, amikor a saját tizenhatosa előtt cselezésbe bonyolódott, és elcsúszott, majd a labdára lecsapó Mezeit két kézzel lerántotta, természetesen piros lapot kapott, a BMTE pedig tíz főre olvadt a hajrára.

NB I 17. forduló

Szombat

Kisvárda–Mezőkövesd 0-0, Kisvárda, jv.: Berke.

Puskás Akadémia–Ferencváros 1-1 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Antal. Gólszerző: Slagveer (43.), illetve Uzuni (81.)

Újpest–Mol Fehérvár 0-5 (0-2), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Képrály. Gólszerző: Bamgboye (7., 20., Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)

Vasárnap

Budafoki MTE–MTK 2-2 (1-2), Promontor utca, jv.: Bogár. Gólszerző: Skribek (6.), Csonka (52.), illetve Schön (2.), Varga R. (27.)

Paks–Diósgyőr 15.45 (M4 Sport+)

Bp. Honvéd–Zalaegerszeg, 18.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.