A Honvédnál nem foglalkoznak azzal, hogy Bódog nyakán a kés

A Honvéd vasárnap este a labdarúgó NB I. 12. fordulójának zárómérkőzésén valóban drámai kimenetelű mérkőzésen szenvedett 1-0-s vereséget a Puskás Akadémiától. Bódog Tamás, a kispestiek vezetőedzője a találkozó után nem kertelt, a kemény kérdésekre is őszintén válaszolt. Kimondta például, tudja, hogy a nyakán a kés, hiszen a Honvéd változatlanul az utolsó a bajnokságban. A kispesti klub a nyilatkozat ezen részét nem közölte, egyelőre semmilyen formában nem reagált az újabb kudarcra.

Magyar Nemzet
2020. 11. 30. 9:43
null
Budapest 20201129 Labdarúgás NB1 NBI Honvéd Puskás Akadémia Fotó Micheller Szilvia Nemzeti Sport Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódog Tamás értékelése a szokott módon kezdődött, először általánosságban, szakmai szempontok alapján beszélt a mérkőzésről és a csapata teljesítményéről.

– Olyan mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat győzelemre játszott, még ha nem is volt látványos meccs, mert nagyobb volt a küzdelem, mint a minőség. Ami számunkra szomorú, hogy támadóharmadban nem hoztunk jó döntéseket, csak lehetőségekig jutottunk, volt helyzetünk, de sokkal több kell.

A játékosok hozzáállása rendben van, csinálják, csak nem azzal kellene foglalkozni, hogy ki van a kezdőben, és ki nincs, hanem azon dolgozni, hogy az edzéseken a nevük alapján elvárható állapotba kerüljenek.

Bosszantó így kikapni, mint három héttel ezelőtt, de innen szép felállni.

Bódog aztán beszélt a meccs sorsát eldöntő jelenetről és annak előzményéről.

Tujvel verve, Vanacek ünnepel
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A gólért nem hibáztatta a játékosait. Felemlegette, hogy három hete ugyanígy az utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedtek vereséget. Tegyük hozzá, ráadásul ugyanígy a Puskás Akadémia ellen. – Fáj, persze nagyon fáj – jegyezte meg a Honvéd mestere, majd hozzátette, inkább nem néz rá a tabellára.

– Ha azt nézegetném, akkor eret vágnék magamon, mert pillanatnyilag nem ez az, amit terveztem, amit a csapat tervezett, amit mindenki tervezett.

Utolsónak lenni katasztrófa.

Szóba került Kamber behozatala a hajrában. – Az a vicces az egészben, nem vicces, mert az fekete humor, pont akkor kapunk gólt, amikor középen masszívabbak vagyunk – mondta erről.

Megkérdezték tőle, mit mondott a játékosoknak. Amire azt felelte, előbb le kell higgadni, majd igyekezett inkább előre tekinteni: – Dolgozni kell a szerencséért, hogy nekünk pattanjon be a labda. A játékkal nincs gond, a Fradi ellen sem volt, most sem, de javulni kell minden tekintetben.

A végére maradt a legkínosabb kérdés: érzi-e a bizalmat a vezetőktől. Becsületére legyen mondva, Bódog Tamás erre sem kitérő választ adott.

– A bizalmat?

Utolsó helyen állsz, nyakadon a kés, nem piros pontot kap az edző ilyenkor.

Ha úgy alakult volna, meg tudták volna lépni előbb is, de most ezzel én nem foglalkozom. Azon vagyok, hogy az önbizalom és a hit visszajöjjön, és a jövő héten győztesen hagyjuk el a pályát az MTK ellen.

A Honvédnál úgy döntöttek, a bizalom kérdésének, az utolsó helynek a feszegetése nem tartozik a szurkolókra, mert megvágva hozták le a sajtótájékoztatót. Íme:

A napokban ennek ellenére nyilván téma lesz a klubnál, hogyan tovább. A Honvéd vasárnap az MTK-val játszik.

Hornyák Zsolt: Jó érzés az utolsó percben nyerni, és biztos nagyon rossz lehet kikapni

– Ezt hiányoltam a vesztes mérkőzéseink után. Sokat javultunk ebben, ez látható az eredményeken is. Ez a meccs persze nem volt a legélvezetesebb, sok volt a küzdés és a taktikázás. A Honvédtól én több támadást vártam, de védekezésre állt be. Örülünk, hogy nem kaptunk gólt. Úgy éreztem, mi jobban meg szerettük volna nyerni a meccset. Fontos három pontot szereztünk, mert a Honvéd nehéz ellenfélnek számít, nem reális a helyezése a tabellán. Jó érzés az utolsó percben nyerni, és biztos nagyon rossz lehet kikapni – értékelte a találkozót Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.