Budapesten egy helyszínen tesztelik a labdarúgókat

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Európa legnagyobb labordiagnosztikai vállalatát, a Synlabot választotta a 2020–2021-es szezonra kizárólagos labordiagnosztikai szolgáltatójának.

2020. 08. 10. 16:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A játékosok, a szakmai stáb, a játékvezetők és a stadionban dolgozók egészségének biztosítása a legfontosabb szempont számunkra. Ezért örömmel lépünk partnerségre egy olyan iparágvezető vállalattal, mint a Synlab, amely segítséget nyújt nekünk abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban rendezhessük meg a mérkőzéseinket – mondta Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkárhelyettese.

A Synlab Hungary KFT végzi itthon a vizsgálatot.
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Mivel továbbra is csak negatív PCR-eredménnyel rendelkező játékosok vehetnek részt a mérkőzéseken, a Synlab és az UEFA szigorú tesztelési eljárást dolgozott ki annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtse meg a pályára lépés előtt.

Korábban a Magyar Labdarúgó-szövetség az NB I-ben szereplő csapatokat egyenként tízmillió forinttal kívánta segíti annak érdekében, hogy a klubok a bajnokság folytatásakor el tudják végezni a szükséges koronavírusteszteket.

Az UEFA rendezvénysorozataiban érintett minden magyar klubcsapat, valamint a felnőtt- és az összes korosztályos válogatott PCR-vizsgálatát a Synlab hazai leányvállalata végzi Kelet-Közép-Európa legnagyobb laboratóriumában, a 2019-ben átadott Synlab Budapesti Központi Laboratóriumban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.