Bunyó, öt piros lap, rasszista vád a PSG–Marseille rangadón

A Paris Saint-Germain–Olympique Marseille francia labdarúgó-bajnoki mérkőzés hosszabbításában verekedés tört ki a két csapat futballistái között, a bíró öt játékost kiállított. Neymar is közöttük volt, a brazil sztár azt állítja, a vendégektől Alvaro Gonzalez rasszista beszólásokkal ingerelte az egész meccsen.

2020. 09. 14. 9:21
Ligue 1 - Paris St Germain v Olympique de Marseille
Neymar játéka kérdéses a Barca elleni meccs előtt Fotó: Gonzalo Fuente Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat ősi ellenfél a francia bajnokságban. Ennek egyik ékes példája, hogy miután a PSG augusztusban elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét a Bayern München ellen, Marseille-ben a szurkolók örömükben utcabált rendeztek.

Párizsban a BL-döntő okozta frusztráció lassan enged, a csapat első bajnoki meccsét meglepetésre elvesztette a Lens vendégeként, ami után egyből következett a Marseille elleni rangadó. Thauvin találatával a vendégek szereztek vezetést a 31. percben, s az előnyük végig kitartott. Már a hosszabbításban, egy látványos, de különösebben nem durva szabálytalankodás után elszabadultak az indulatok. A két csapat játékosai egymásnak estek, nem csupán lökdösődtek, hanem ütöttek, sőt rúgtak is.

A játékvezető öt futballistát, két marseille-it és három párizsit is kiállított – köztük Neymart. A brazil sztár – aki koronavírus-fertőzése miatt csak pénteken állt újra edzésbe – tarkón ütötte a spanyol Alvaro Gonzalezt, ezért kapott piros lapot. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus, nem!” – miközben Alvaróra mutatott.

Majd a meccs után a Twitteren egyenesen azt írta, sajnálja, hogy nem arcon vágta Alvarót, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón kitért az esetre. Elmondta, neki is beszélt a rasszista inzultusról. Elítélte a rasszizmus minden formáját, ugyanakkor megjegyezte, ő maga nem hallotta, mit mondott az ellenfél.

André Villas-Boas, a Marseille portugál mestere védelmébe vette a csapatát és Alvarót. „Neymar kicsit ideges volt, remélem, ehhez semmi közünk. Nincs helye rasszizmusnak a labdarúgásban, de nem hinném, hogy erről lett volna szó” – mondta.

Villas-Boas tehát igyekezett bagatellizálni a történteket. Azon sem akadt fenn, hogy Di Maria jól láthatóan leköpte az egyik marseille-it, amire a portugál edző úgy reagált, a rangadó heves küzdelmet hozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.