Célba veszi a Sepsi OSK a dobogót és a nemzetköz indulást

A FCSB elleni hazai döntetlennel (1-1) zárta az alapszakaszt a Sepsi OSK, a bravúrt azonban már két fordulóval korábban megvalósította a háromszéki együttes: immár második alkalommal jutott a román labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásába.

2021. 04. 10. 22:27
null
A piros-fehér mezes Sepsi OSK eddigi legjobb idényét futja Fotó: Pinti Attila Forrás: Székely Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazából csak a listavezető bukaresti csapat számára volt tétje a szombat esti, Sepsiszentgyörgyön játszott mérkőzésnek, ám ez nem látszott találkozó képén. A FCSB csak győzelemmel biztosíthatta be az első helyét – minden más esetben a vasárnap este Craiován játszó Kolozsvári CFR került döntési helyzetbe.

A bukaresti csapat ennek megfelelően kezdett, és már a 7. percben megszerezte a vezetést. A góllövő listát vezető Tănase megszerezte a 19. gólját, és egy ideig úgy tűnt, az OSK ezen a meccsen is képtelen lesz felpörögni arra a szintre, amely a bajnoki lista negyedik helyére repítette. Az előző fordulóban az UTA aradi otthonában lélektelen játékkal 2-0-s vereséget szenvedő szentgyörgyiek azonban nem vehették magukra újra az érdektelenség vádját, fokozatosan magukhoz ragadták a kezdeményezést. A váltás először Bouhennának a 34. percben a kapufán csattanó fejesében testesült meg, no meg az első félidő végén regisztrált egészen megdöbbentő labdabirtoklási arányban: Sepsi OSK 60, FCSB 40 százalék.

A piros-fehér mezes Sepsi OSK eddigi legjobb idényét futja
Fotó: Pinti Attila / Székely Sport

Bár fordulás utáni percekben a vendégek növelhették volna az előnyüket, a futball ezúttal az igazságosabb arcát mutatta, góllá érett az OSK lendülete. Az 57. percben egy szögletet követően Mitrea sarkallt a labdába, amely Safrankón megpattanva a lécről jött vissza, de a hazaiak szlovák válogatott csatára másodszorra nem hibázott. Tovább élesedett a meccs, egyik fél sem mondott le a győzelemről, így látványos adok-kapok közepette, de változatlan eredménnyel fejeződött be a találkozó, bár Safranko akár a győzelmet is megszerezhette volna a 88. percben. A FCSB első helye már csak a vasárnap esti, a bajnokság második és harmadik helyezett közötti találkozóig biztos, a Sepsi OSK viszont története legjobb helyezését elérve negyedikként várja a play-off kezdetét.

A jövő hét végén kezdődő, május végén már be is fejeződő felsőházi rájátszás során az első hat helyezett – FCSB, Kolozsvári CFR, Universitatea Craiova, Sepsi OSK, FC Botoșani és Academica Clinceni – tíz, oda-vissza alapon játszandó mérkőzésen dönt a bajnoki címről, illetve az európai kupákban való indulást biztosító sorrendről. A további tíz együttes a play-out keretében játszva kilenc forduló során igyekszik elkerülni a kiesést – az utolsó két helyezett jut erre a sorsra –, illetve az osztályozóra kényszerülést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.