Csinos barátnő, kis szépséghibával

Bármennyire is meghajtja Tusup a könnyebb edzésmunkához szokott Cusinatót, pár hét alatt nem lehet ledolgozni többéves hátrányt.

Ch. Gáll András
2019. 11. 06. 10:57
null
Legalább a szerelemben szerencsés… Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shane Tusup először augusztus 16-án jelentkezett bombasztikus, Olimpiai sötét ló című videójával saját YouTube-csatornáján. Ekkor jelentette be, hogy Ilaria Cusinatót, a közepesen sikeres, 19 éves olasz úszónőt felkészíti a to­kiói olimpiára, ahol reményei szerint – bár ezt így konkrétan nem mondta ki – valamelyik vegyes számban legyőzi az őt elhagyó korábbi feleségét, Hosszú Katinkát. A kis csapatnak lett egy 15 éves tagja is, az Iron Swim ifjú tehetsége, Bujdosó Zsombor személyében.

Attól kezdve Tusup – akinek a munkáját profi operatőr is segíti – hetente rakta fel a világhálóra a team munkáját bemutató videókat. Időközben a 24 éves Földházi Dávid, majd az egy évvel fiatalabb, korábban a fél világot körbebolyongó is csatlakozott abban bízva, hogyha Tusupnak sikerült a feleségéből háromszoros olimpiai bajnokot faragni, akkor biztosan belőlük is sikerülni fog.

A valóság október 4-6-án jött szembe Cusinatóékkal a budapesti vk-ra alaposan felkészült Hosszú képében: a magyar fenomén fantasztikus erődemonstrációval 14 (!) másodpercet vert 400 méter vegyesen az olasz lányra. Kiderült: bármennyire is meghajtja Tusup a könnyebb edzésmunkához szokott Cusinatót, pár hét alatt nem lehet ledolgozni többéves hátrányt.

Legalább a szerelemben szerencsés…
Fotó: Facebook

Aztán fokozatosan felszínre kerültek egyéb – most már nem csak szakmai jellegű – problémák. Kiderült, hogy a Duna Aréna steril buborékjából száműzve nem olyan könnyű az élet Tusupnak, mint amilyen a Magyar Úszószövetség, a magyar sportvezetés által mindenben támogatott, sőt, kényeztetett Hosszú oldalán volt. Szponzorok és állami apanázs nélkül mindent saját zsebből kellett állnia – illetve nem egészen, mert az úszók, pontosabban a családjuk maguk fedezték a tetemes költségeket –, s miután a FINA a berlini világkupán nem engedélyezte Tusupnak, hogy a medencetérbe lépjen, arra is rá kellett döbbennie a hirtelen haragú amerikainak, hogy az elmúlt hét évben az úszóvilág megannyi szereplője fejéhez vágott sértéseit nem felejtették el. És – a balczói aranyköpést idézve – törleszteni nem akkor kell, amikor szeretnénk, hanem akkor, amikor lehet. Most pedig, hogy a neveletlen amerikait már nem védelmezte világhíres felesége, lehetett.

Mindezek ellenére a legutóbbi hét végéig Tusup derekasan töltögette a YouTube-ra a videókat, Cusinato még egy bronzérmet is begyűjtött a berlini viadalon, úgy tűnt, lassan elkezdenek csepegni az eredmények. Sőt, múlt szerdán a lengyel Wojciech Wojdak is videóüzenetben közölte, hogy csatlakozik Tusupék istállójához. Ám másnap robbant a bomba: Tusup – hol máshol, mint a YouTube-on – bejelentette: elküldi Földházit, Cusinatónak pedig gondolkodási időt ad, döntse el, akarja-e folytatni a közös munkát. Mindehhez járult, hogy a kazanyi versenyre Tusup már el sem tudott utazni, mert nem kapott orosz vízumot, ahogy Szilágyi sem; egyedül a kis Bujdosó Zsombi képviselte a csapatot Tatárföldön.

Lapunk kiderítette: azért nem minden úgy történt, ahogy Tusup világgá videózta. Először is Földházi és Cusinato saját jószántából hagyta faképnél az érdes modorú edzőt, már mindketten Padovában edzenek, az olasz lány korábbi klubjában. Az előttünk álló dohai világkupaversenyre egyikük sem utazott el. Cserébe viszont szerelem van szövődőben a jóképű magyar srác és az olasz úszólány között. Tusup és Szilágyi viszont ott van a katari városban, kíváncsian várjuk az eredményeket. Legutóbb Berlinben Lilu főszámában, 200 méter pillangón amatőr idővel (2:18.85 mp) döntőbe sem jutott.

Hogy mi lesz az Olimpiai sötét ló projekt sorsa? Nem tudni, csak azt, hogy Shane is a szerelemben vigasztalódik: kedden bemutatta a világhálón új barátnőjét, bizonyos Courtney Brewert. A hölgy határozottan csinos, apró probléma, hogy utána nem jár olimpiai járadék, de még csak kiemelt edzői fizetés sem…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.