Danyi állásába került a Fradi elleni vereség, Görbicz irányít Győrben

Váratlanul nagy gólkülönbségű, 31-22-es vereséget szenvedett szerdán a Győri Audi ETO a Ferencváros ellen a női kézilabda-bajnokság csúcsrangadóján. A kudarc után két nappal a Győr menesztette Danyi Gábort. Átmenetileg Görbicz Anita irányítja a csapatot.

Szilágyi
2021. 05. 07. 13:41
null
Danyi nem folytathatja a munkáját a Győrben Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem Danyi Gábor a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. A szakvezetőt a Ferencváros elleni mérkőzést követően mentették fel a munkavégzés alól. A Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen megbízott edző vezeti majd a zöld-fehéreket.

A Ferencváros elleni 31-22-es vereséget követően már nem saját kezében van a Győri Audi ETO KC sorsa a női kézilabda NB I-ben az aranyéremért folytatott küzdelemben. A Ferencváros a jobb egymás elleni mérlegének köszönhetően megelőzte, és ha megnyeri a hátralevő mérkőzéseit, megfosztja címétől a Győrt. A vereséget követően a Győri Audi ETO KC vezetése értékelte a mérkőzést, és 2021. május 7-i hatállyal felmentette Danyi Gábort a vezetőedzői teendők ellátása alól.

Danyi Gábor tehetetlen volt
Fotó: Kurucz Árpád

„A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Szurkolóink, akik folyamatosan biztattak és követtek minket a járvány legnehezebb időszakában is, nem ezt érdemelték az év egyik legfontosabb mérkőzésén. Természetesen mint a klub vezetője nemcsak a sikerek idején kell kivenni a részem, hanem a kudarcban is közösen kell osztozni, és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést, a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt, a munkaszerződését megszüntetjük. A csapat felkészítésével a Debrecen elleni mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízom meg. Most kell igazán összefognunk, ezért kérem szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy most mutassunk közös erőt, már a DVSC elleni hazai mérkőzésen és az év hátralévő találkozóin is. Mutassuk meg, hogy meg tudjuk védeni mind a Magyar Kupában, mind a Bajnokok Ligájában a címeinket. Közösen, együtt sikerülni fog! Hajrá ETO!” – nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

A Győr előtt komoly feladatok állnak. Öt találkozót kell még lejátszani a bajnokságban, a Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencváros, míg a Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Brest Bretagne vár a zöld-fehérekre.

Danyi Gábor pályafutása idén vett nem várt, érdekes fordulatot. A 2019-ben hibátlan teljesítménnyel triplázó szakember tavaly még a női válogatott társ szövetségi kapitányaként dolgozott a Ferencvárost edző Elek Gábor oldalán. Idén ezt a státuszát megszüntették, lefokozták edzőnek. Danyi klubja, a Győr bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, és a 2021–2022-es szezontól a korábbi edző, Ambros Martin irányít.

Danyi nem tudta kitölteni az idejét a Győrnél, a Ferencváros elleni, 31-22-es vereség nemcsak minden bizonnyal az ETO újabb bajnoki címébe, hanem az állásába is került.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.