Szívügyük a magyar válogatott és az olimpia

Hacsak a két szövetségikapitány-jelölt félúton nem gondolja meg magát, valamint a győri és a ferencvárosi klubelnök, Bartha Csaba és Kubatov Gábor hirtelen megvilágosodva nem közli Pálinger Katalinnal, hogy a klubérdekek mégiscsak felülírják a válogatott szempontjait, akkor nem kerülhetett volna sor Elek Gábor és Danyi Gábor szövetségi kapitányi kinevezésére. De nem történt váratlan fejlemény a célegyenesben, így az ETO és az FTC edzője vezetheti ki a női válogatott a tokiói olimpiára.

2020. 06. 15. 15:43
null
Eredménykényszer nélkül dolgozhat a kapitánypáros Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a múlt héten Pálinger Katalin alelnök és Kirsner Erika elnökségi megbízott egyértelmű felhatalmazást kapott a kézilabda-szövetség (MKSZ) elnökségétől, hogy június 15-ig folytassák le a tárgyalásokat Danyi Gábor és Elek Gábor női szövetségikapitány-jelöltekkel, oly nagyon nem lepődtünk meg, amikor tegnap 14 óra után pár perccel a postafiókunkban landolt a hivatalos bejelentésről szóló e-mail.

Immár hivatalos, hogy Danyi Gábor és Elek Gábor megbízatása 2020. július 1-jétől 2021. március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén a szerződésük automatikusan meghosszabbodik 2021. augusztus 15-ig. Mindkét szakember folytatja a klubedzői munkáját, Danyi a Győri Audi ETO-nál, Elek az FTC-Rail Cargo Hungariánál tartja meg az állását.

Az új kapitánypáros vezeti a női válogatottat a 2020. végi, dán–norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon (a torna sorsolását csütörtökön tartják), valamint a 2021. március 19–21. között Győrben esedékes olimpiai kvalifikációs tornán, amelyen a mieink ellenfelei Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettje – amennyiben 2021-ben vállalja a szereplést –, Kína lesz. A torna első két helyezettje jut ki az tokiói ötkarikás játékokra.

– Hamar megegyeztünk a két szakemberrel, mindkettőnek szívügye a magyar válogatott és az olimpia. Szeretnénk megköszönni a Győri Audi ETO-nak és az FTC-Rail Cargo Hungariának a konstruktív hozzáállást, a szakemberek és a szövetség számára is fontos, hogy mindenki a válogatott mögött áll és támogatja a csapatot. Példaértékű ez a fajta összefogás, én úgy érzem, csak így juthatunk ki az olimpiára – nyilatkozta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke.

– Nagyon megtisztelő és komoly feladatot kaptunk. A válogatott keret átlagéletkora alacsony, de a fiatalok egy évvel rutinosabbak lesznek 2021 márciusára, és még az idősebbekre is számítunk. Talán furcsa ezt mondani, de az egy év halasztás ebből a szempontból számunkra kedvező, ráadásul reméljük, hogy az ősszel megsérült Tomori Zsuzsára is számíthatunk a válogatottban, hiszen ő a csapat egyik kiemelten fontos tagja. Bár nincsen 50-60 válogatott szintű kézilabdázónk, ezért is lesz fontos a keret kijelölése is a válogatott mérkőzéseire és az összetartásokra – mondta Elek Gábor szövetségi kapitány az MKSZ honlapján.

– Korábban rövid ideig már dolgozhattunk együtt Gáborral, ez pedig kiváló alapot adott ahhoz, hogy jó stábbal és egy jó csapattal kiharcoljuk a tokiói szereplés jogát. Mindkettőnk nevében szeretném megköszönni a bizalmat az MKSZ-nek, a kluboknak pedig a rugalmasságot és az együttműködést. Minden edzőnek fantasztikus lehetőség a nemzeti válogatott munkájában való részvétel, ezért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a válogatott ott lehessen az olimpián – hangsúlyozta Danyi Gábor szövetségi kapitány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.