Dárdai Pál nehezen tud úrrá lenni a bábeli zűrzavaron

Dárdai Pál irányításával az Augsburg ellen végre megszerezte első győzelmét a Hertha. Ebből az apropóból készített interjút a Nemzeti Sport a magyar trénerrel, aki többek között elmondta, kívülről is látta, nagy a baj a berlini csapatnál, ezért elsőre nemet mondott a felkérésre.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 03. 09. 9:17
VfB Stuttgart - Hertha BSC
Hatott Dárdai motivációs beszéde az Augsburg elleni meccs előtt Fotó: Tom Weller/dpa/AFP/Europress
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a tabellát nézem, nem szomorkodnék, ha befejeződne az idény, hiszen a tizenötödik helyünk bennmaradást ér, csakhogy ez nem kívánságműsor. A harc megy tovább, nekünk pedig rengeteget kell tennünk azért, hogy jövőre is a Bundesliga mezőnyéhez tartozzunk – mondta a Nemzeti Sportnak az Augsburg feletti 2-1-es győzelem után.

– Igyekeztem kicsit felpaprikázni a fiúkat, és mivel addig hiányoltam a kockázatvállalást, közöltem velük, azt akarom látni, hogy a győzelem érdekében mernek reszkírozni – elevenítette fel a magyar tréner az Augsburg elleni meccsre való felkészülést. – A cserékkel én is vállaltam a rizikót, ők pedig hozzátették a magukét a pályán. A futballnak egyébként is elképesztő a lélektana. Tudtuk, mi forog kockán az Augsburg elleni meccsen, de a hét elején leszögeztem: nem szeretném levenni a terhet a játékosokról, ellenkezőleg, azt akarom, hogy átérezzék, mekkora a tét. Csütörtökig nem is volt gond, úgy edzettek, mint az álom. A pénteki edzés azonban nem nézett ki jól, vakartam is a fejem: na, ebből mi lesz?! A kezdés előtt lepergett egy motivációs film, a klub dolgozói mellett Király Gábor is biztatta a srácokat, aztán a második percben hátrányba kerültünk... A saját bőrömön is tapasztaltam ezt játékosként, felolvasták nekünk a családtagjaink megindító üzenetét, némiképp elérzékenyültünk, majd kimentünk a pályára, és zitty-zutty, kikaptunk... Próbálkozhatunk sok mindennel, a lényeg úgyis a gyepen dől el.

Dárdai elárulta, elsőre nemet mondott a Hertha vezetőinek, amikor felkérték vezetőedzőnek.

– Egy biztos, csapategységért még nem küzdöttem ennyit. Amikor megérkeztem, káosz uralkodott, nyolc nyelven beszélt az öltöző, vezérbika nem volt. Azért is mondtam elsőre nemet a vezetők megkeresésére, mert ez kívülről is látszott. Mivel nem örültek annak, hogy nem vállalom, abban maradtunk, egyet alszom rá. Másnap délelőtt arra jutottam, a Herthát nem hagyhatom cserben, az eszem helyett a szívemre hallgattam.

A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.