Dárdai Pál újra bebizonyította, hogy a jövőbe lát

Sima, 3-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Hertha a Sallai Rolanddal felálló Freiburg ellen a Bundesliga harmincadik fordulójából bepótolt meccsen. Ezzel a berliniek nemcsak teljesítették Dárdai Pál négypontos tervét, hanem egyúttal nagy lépést tettek a bennmaradás felé. A magyar edző ráadásul hasonlóan jól jósolt Krzysztof Piąteknek, mint 2014-ben Dzsudzsák Balázsnak.

2021. 05. 06. 20:28
DÁRDAI Pál
Dárdai Pál elmondta, miért lesz fontos a csapatának Boateng játéka Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Maja Hitij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó-válogatott 2014. október 10-én, egy nappal a Románia elleni Eb-selejtező előtt, s akkor hangzott el a debütáló szövetségi kapitány, szájából az alábbi mondat: – Dzsudzsák Balázsnak olyan bal lába van, hogy csak azt tudom mondani, rettegjenek tőle a románok holnap!

Másnap 1-0-s hazai vezetésnél lecsapott az a bal láb Bukarestben, pontosan úgy, ahogyan Dárdai azt ígérte. A 82. percben Dzsudzsák 25 méterről bombázott szabadrúgásból a román kapuba, 1-1-re mentve a mérkőzést. Azóta tudjuk, hogy Dárdai néha mintha a jövőbe látna, s ezt most a Hertha edzőjeként újra bizonyította, ezúttal Krzysztof Piąteknek jósolt.

– Megmondtam neki, hogy a következő helyzetét biztos értékesíti – biztatta Dárdai a mai meccs előtt a lengyel válogatott csatárt, aki napra pontosan két hónapja volt legutóbb eredményes az Augsburg elleni bajnokin, azóta pedig csak a kihagyott helyzetek szegték a kedvét. Erre a 13. percben Piatek az első berlini helyzetből gólt szerzett a Freiburg ellen. Dárdai megint a jövőbe látott.

Hozzá kell tenni, hogy Piatek hálás lehet a freiburgi védelemnek, ugyanis ketten is elaludtak, miután Müller kapus oldalra kiütötte Torunaringha lövését, így a kísérőinél gyorsabban reagáló lengyel lecsapott a lehetőségre.

 

A Hertha a 22. percben a második veszélyes akciójából is betalált. Radonjics szép csellel ültette le a védőjét a bal szélen az alapvonal közelében, majd a középre adott labdáját Pekarik fejelte közelről a kapuba.

 

Radonjics a 85. percben tette fel a koronát a teljesítményére, amikor három csel után a léc alá bombázott. A télen igazolt szerb játékos az első gólját és az első gólpasszát érte el a Herthában. Jobb később, mint soha.

Újabb gól nem született a folytatásban, így a Hertha máris teljesítette Dárdainak a három elmaradt meccsre vonatkozó tervét. A magyar edző azt szerette volna, ha legalább négy pontot gyűjt a csapata ezeken a találkozókon, és ez a mai győzelemmel már meg is van, hiszen hétfőn Mianzban döntetlennel kezdték a nagy bajnoki hajrát a berliniek.

Dárdai megmondta, Piatek belőtte Fotó: Europress/AFP/Michael Sohn

Ezzel máris elkerültek a kieső zónából, a 14. helyre ugrottak előre, jobb gólkülönbséggel megelőzve a Werder Brement és a Bielefeldet, valamint egy ponttal a Kölnt. Ráadásul hozzájuk képest még mindig van egy elmaradt meccse a Herthának, amelyet jövő szerdán pótol a már kiesett Schalke ellen. Kezd tehát egyenesbe kerülni Dárdai Pál csapata.

A Freiburgban Sallai Rolandnak az első félidőben volt egy veszélyes beadása, a 83. percben cserélték le. A Herthában Dárdai Márton ezúttal csak a kispadon kapott helyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.