Csapattársai cáfolják Mbappé magyarokat ért rasszista vádját

Lucas Digne, Paul Pogba és N’Golo Kanté nem észlelték az állítólagos bekiabálásokat a Puskás Arénában.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 06. 21. 15:33
SALLAI Roland; Digne, Lucas
Budapest, 2021. június 19. Sallai Roland (k, jobbról) és a francia Lucas Digne a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia labdarúgó-válogatott hétfői sajtótájékoztatóján Lucas Digne válaszolt az újságírók kérdéseire. Az Everton 27 éves hátvédje többek között a múlt szombati, ellenünk vívott budapesti mérkőzésre (1-1) is kitért, s elmondta, hogy ő nem hallott rasszista hangokat a Puskás Aréna lelátóiról.

Az F csoport első fordulójában a 39-szeres válogatott Lucas Digne a Németország elleni találkozón nem lépett pályára (1-0), a Magyarország elleni mérkőzést azonban végigjátszotta, és nem felejtette el kiemelni, milyen remek hangulatot varázsoltak a Puskás Arénába a drukkerek.

– Fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem. Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá.

és Lucas Digne párharca
Fotó: MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor

A holland De Telegraaf vasárnap arról számolt be, hogy „a budapesti stadion több sarkából is érték rasszista rigmusok a franciák két sztárját, Kylian Mbappét és Karim Benzemát”. A 22 éves, kameruni származású Mbappé a mérkőzés után azt panaszolta, hogy huhogásra és rasszista jelzőkre lett figyelmes a mérkőzés alatt. (Karim Benzemának algériai felmenői vannak.)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vasárnap „diszkriminatív gesztusok” miatt vizsgálatot indított a Magyarország–Franciaország mérkőzés kapcsán. Az UEFA közleménye szerint az eljárásra azért kerül sor, mert amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált. Azért az mindenképpen figyelemre méltó a történetben, hogy Lucas Digne, Paul Pogba és N’Golo Kanté ezeket az állítólagos bekiabálásokat nem észlelte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.