Djokovics: Szomorú vagyok és üres, borzasztóan sajnálom

Novak Djokovics sajnálkozó közleményt adott ki azután, hogy kizárták a US Openről. A szerb világelső vesztét az okozta, hogy a nyolcaddöntőben a spanyol Pablo Carreno Busta elleni mérkőzésen, az első szettben 6:5-ös hátrányban véletlenül bár, de dühből és figyelmetlenül a labdával nyakon ütötte az egyik vonalbírót.

2020. 09. 07. 8:33
2020 US Open Tennis Championships in New York
Djokovics esete a vonalbíróval a tavalyi US Openen Fotó: Jason Szenes Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az egész szituáció után valóban szomorú vagyok és üresnek érzem magam – írta Djokovics az Instagramon a kizárása után. – Érdeklődtem a vonalbíró állapota felől, és a torna szervezőitől azt az információt kaptam, hogy hál' Istennek jól van. Borzalmasan sajnálom, hogy ilyen helyzetbe hoztam. Teljesen szándékolatlanul.

Nagyot hibázva. Ami a kizárást illeti, magamba kell zárkóznom a csalódottságommal, és ezt a leckét arra kell fordítanom, hogy játékosként és emberként is fejlődjek, még jobb legyek. Bocsánatot kérek a US Open minden résztvevőjétől és azoktól, akiket érintett az eset. Nagyon hálás vagyok a családomnak és a csapatomnak, hogy mindig mögöttem állnak. Köszönöm, és nagyon sajnálom.

Djokovics azonnal észbe kapott, és a vonalbíró segítségére sietett
Fotó: Jason Szenes / EPA

Miután Djokovics megütötte a vonalbírót, Sören Friemel, a US Open főbírája, hosszasan tanácskozott Novak Djokoviccsal, a Grand Slam-tornákat felügyelő Andreas Eglival és a mérkőzést vezető Aurélie Tourte-tal, majd miután megszületett a döntés, meg is indokolta, miért kellett kizárnia a világelsőt.

Székdobálás, rúgás, agresszió a pályákon

Videófelvételek sorával bizonyítjuk, hogy a tenisz talán nem is annyira az úriemberek sportja.

– Novak dühből és hanyagul ütötte meg a labdát, amely egyenesen torkon találta a vonalbírót, aki kétségkívül megsérült és fájdalmai voltak. A döntés nem lehetett más, mint a kizárás – magyarázta Friemel, majd arra is kitért, ha világos volt a szituáció, miért tárgyalt még hosszú perceken át Djokoviccsal.

– Megadtam neki a lehetőséget, hogy kifejtse az álláspontját. Azt mondta, nem szándékosan ütötte meg a vonalbírót. Abban természetesen egyetértünk, hogy nem ez volt a célja, de a tény ettől még az volt, hogy eltalálta a vonalbírót és fájdalmat okozott neki. A mozdulat egyértelmű, a szabályok szerint nem volt más választásunk, mint kizárni Djokovicsot.

Djokovics, a rosszfiú hülyeséget csinált, majd fű alatt távozott

Megbocsátanak a teniszvilág nagyjai a meggondolatlanul viselkedő Novak Djokovicsnak. A sportág nagymenői egyetértenek abban, hogy a vezetőbírónak nem volt más választása, mint kizárni a US Openről a vonalbírót egy labdával nyakon ütő, 17-szeres Grand Slam-bajnokot. Nick Kyrgios gúnyos véleménnyel rukkolt elő, a közösségi oldalakon portyázó Federer-rajongók pedig igazolva érzik magukat a megvadult szerb akciója után. A további reakciókat ITT olvashatják el.

Itt az újabb teniszbalhé: kizárták Novak Djokovicsot a US Openről

Novak Djokovicsot kizárták az amerikai nyílt teniszbajnokságról. A világelső a nyolcaddöntőben a spanyol Carreno Busta ellen az első szettben 6:5-ös hátrányban, miután elvesztette az adogatását, elütötte a labdát, s éppen a vonalbírót találta nyakon. A szabályok szerint nem is születhetett más döntés, mint Djokovics diszkvalifikálása.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.