Đokovićék fociztak, kosaraztak – pozitív koronavírusteszt lett belőle

Pedig Novak Đoković jót akart. A világelső gründolta a húzónevekkel debütáló Adria-Tour meghívásos teniszkörversenyt, amelynek a szervezők szándéka szerint a koronavírusjárvány miatt a sportra kiéhezett közönség szórakoztatása volt a célja. Aztán egyszer csak felütötte a fejét a koronavírus.

2020. 06. 22. 19:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat első állomásán, Belgrádban hatalmas ováció fogadta a résztvevőket: Alexander Zverev magánrepülővel érkezett Németországból, befutott a horvát Marin Cilic, Borna Coric, és többek között az orosz Andrej Rubljov.

A közönség önfeledten ünnepelt, a nézőknek eszük ágában sem volt betartani a másfél méteres távolságot. Ugyanez ismétlődött meg a hét végén a horvátországi Zadarban, ahol Đokovićék alternatív programokat is beiktattak: az éljátékosok fociztak, kosárlabdáztak. A nézők hálásak voltak minden poénért, tombolt a fesztiválhangulat – egészen addig, amíg felütötte a fejét a koronavírus.

A 2017-ben ATP-vb-t nyert 29 éves bolgár játékos, Grigor Dimitrov az Instagram-oldalán közölte, hogy elkapta a vírust. Dimitrov bejelentését követően Goran Ivanisevic, Đoković edzője tájékoztatta a sajtót, hogy a döntőt – a fináléban a szerb világsztár az orosz Andrej Rubljovval mérkőzött volna meg – nem rendezik meg a horvát városban.

Tegnap kiderült, Dimitrov nincs egyedül: a Twitter-oldalán bejelentkező Borna Coric mellett Đoković erőnléti edzője, Marko Paniki és Grigor Dimitrov edzője, Christian Groh is pozitív tesztet produkált. Még nem tudni, vajon a világelső Đoković elkapta-e a vírust, de azt már igen, hogy minden bizonnyal felfüggesztik az Adria Tour-körversenyt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.