Nem is kérdés, ez az Eb eddigi legnagyobb védése + videó

Gianluigi Donnarumma az Európa-bajnokság legnagyobb védését mutatta be Belgium ellen, amikor – még 0-0-s állásnál – kivédte Kevin De Bruyne lövését. Már-már mindenki gólt kiáltott, de a még csak 22 éves kapus káprázatos mozdulattal kiütötte a labdát.

N. M.
2021. 07. 03. 6:59
null
Gianluigi Donnarumma előbb Kevin De Bruyne, majd Romelu Lukaku lövését védte hatalmas bravúrral Fotó: Stuart Franklin Forrás: MTI/AP/Getty pool/Stuart Franklin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az a mozdulat, amelyen mindenki ámul és bámul. Ha a lövés – még 0-0-s állásnál – bemegy, valószínűleg másként alakul a mérkőzés. De Gianluigi Donnarumma védett, majd még egyszer hatalmasat, amikor Lukaku lapos lövését tolta ki, s ezután jött el csak az olaszok ideje, akik végül 2-1-re megnyerték a találkozót Belgium ellen és az elődöntőben Spanyolországgal találkoznak.

– Csapatként nyertünk – mondta szerényen Donnarumma a találkozó után. – Még meg kell néznem az esetet. Az a lényeg, hogy nyertünk. Most ünneplünk közösen az öltözőben, aztán készülünk a spanyolok elleni elődöntőre.

– Már sokszor megtörtént. Ezeket a lövéseket a támadó játékos szemszögéből látom mindig, s azt gondolom, képtelenség elérni őket. S akkor, egyszer csak, ő odaér. Egészen hihetetlen. Kétség sem férhet hozzá, hatalmas értéke a csapatnak – Marco Verratti így méltatta a találkozó után Gianluigi Donnarummát, majd De Bruynét is megvigasztalta, ne szívja mellre a dolgot, Donnarummának borzasztóan nehéz gólt rúgni.

A belga támadó persze levert volt.

– Elképesztő hetek állnak mögöttem. Sérüléssel bajlódok, a bokaszalagom lényegében el van szakadva. Úgy volt, hogy ezen a meccsen nem is játszhatok, de az orvosi stáb fantasztikus munkát végzett, s persze akartam a hazám csapatában játszani. Azt hiszem, mindent beleadtunk. Igen, voltak olyan lövéseink, nekem is, amelyek bemehettek volna, kár, hogy nem úgy alakult. Mindig keserű érzés kiesni – mondta a belgák irányítója.

A nagy védés mellett egy nagy gólt is ünnepelnek az olaszok. Lorenzo Insigne mesteri találattal növelte 2-0-ra az olaszok vezetését, ahogy húsz méterről a bal felsőbe tekert.

– Sokat gyakorlom ezt lövést edzéseken, s meccseken is szívesen alkalmazom. Örülök, hogy bement, de hangsúlyozom, a győzelem az egész csapat érdeme – jegyezte meg a másik óriás, aki sokkal inkább törpe a maga 162 centijével.

– Két gólt rúgtunk, de rúghattunk volna többet is. Teljesen megérdemelten nyertünk és jutottunk tovább – nyilatkozta Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya. – Tudom, a spanyolok következnek, de ezen az estén csak a győzelmünket akarom ünnepelni.

Európa-bajnokság, negyeddöntő:

Belgium–Olaszország 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Lukaku (45+2., 11-es), illetve Barella (31.), Insigne (44.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.