Szenzáció? Az UEFA Budapestre hozhatja az Eb-döntőt

Angliában arról írnak, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) figyelmeztette a brit kormányt, elvehetik a londoni Wembley-től a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének a rendezési jogát, amennyiben nem tesznek kivételt a kiemelt vendégekkel a szigorú beutazási szabályokban. Alternatív helyszínként a budapesti Puskás Arénát jelölték meg.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 8:47
null
Budapest, 2021. június 15. Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédõ portugál csapattól. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt

Angliában arról írnak, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) figyelmeztette a brit kormányt, elvehetik a londoni Wembley-től a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének a rendezési jogát, amennyiben nem tesznek kivételt a kiemelt vendégekkel a szigorú beutazási szabályokban. Alternatív helyszínként a budapesti Puskás Arénát jelölték meg.

Kétezer-ötszáz VIP-vendég miatt változtathatja meg az UEFA a most zajló Európa-bajnokság döntőjének a helyszínét, írja a Daily Mail a The Times cikkére hivatkozva. Angliába jelenleg szigorú beutazási szabályok mellett lehet belépni, amelynek része a kötelező, tíznapos karanténba vonulás. Az UEFA azt szeretné elérni, hogy a VIP-vendégek, a szövetség dolgozói, a szponzorok képviselői és a mérkőzést közvetítő tévétársaságok munkatársai mentesüljenek a szabályok alól. Azzal igyekeznek nyomást gyakorolni a brit kormányra, hogy ha nem teljesülnek a feltételek, Budapesten, a Puskás Arénában rendezik meg a finálét a londoni Wembley helyett.

Az eredeti tervek szerint a brit fővárosban nemcsak a döntőre kerülne sor, hanem egyfajta Final Fourra, hiszen már a két elődöntőt is Londonban tartanák. Az UEFA kívánsága szerint az érintett vendégek szabadon mozoghatnának a július 6. és 11. között rendezendő három mérkőzésen és az azok közötti időszakban tartott sajtóeseményeken is.

A londoni bonyodalmakkal szemben Budapesten nem lenne karanténkötelezettség, a jövő héttől visszaáll a szabad határátlépés a schengeni övezetben, ráadásul a tizenegy rendező helyszín közül egyedül a Puskás Arénában lehetnek telt házasak a meccsek. A 90 ezer férőhelyes Wembley kihasználtsága a csoportmeccseken 25, az elődöntőkön és a döntőn maximum ötvenszázalékos lehet az Eb-n.

Mint korábban megírtuk, már akkor felvetődtek a pletykák az Eb-döntő Budapestre való áthelyezéséről, miután a múlt vasárnapi Anglia–Horvátország mérkőzésre csupán 18 497-en merészkedtek ki, tehát még a negyed ház sem jött össze.

Nem lenne példa nélküli, ha London a karanténszabályok miatt maradna le egy fontos futballmeccs megrendezéséről. Az idei Bajnokok Ligája-döntőt két angol csapat, a Chelsea és Manchester City vívta, és miután kiderült, hogy az eredetileg kijelölt Isztambulból elviszik a finálét, logikus lett volna a Wembley-ben megrendezni azt. Csakhogy éppen a beutazási szabályok miatt inkább Portót kérték fel erre.

Reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség

„A magyar szervezők a hátralévő három budapesti mérkőzésre koncentrálnak. Ugyanakkor a magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont” – mondta a Reuters brit hírügynökségnek az MLSZ szóvivője.

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.