Nincs ma gyűlöltebb ember Madridban, mint Eden Hazard

Thomas Tuchel szerint nem bizonyítja az edzői tehetségét, hogy egymás után kétszer bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, Zinedine Zidane elismerte a Chelsea megérdemelt győzelmét, a végre újra gólt szerző Timo Werner pedig arról beszélt, milyen fontos volt, hogy a saját ágyában aludhatott a meccs előtt. A leghevesebb reakciókat viszont Eden Hazard viselkedése váltotta ki a tegnapi BL-elődöntő után. Nem szeretik most a belgát a Real Madridnál.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 7:15
null
London, 2021. május 5. Cesar Azpilicueta, a Chelsea (j) és Eden Hazard, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eden Hazard őszintén nem törődik a Real Madriddal” – írta egy szurkoló a Twitteren a tegnapi esti BL-elődöntő után, amelyet a Chelsea 2-0-ra megnyert a királyi gárda ellen. S ez csak egy volt a sok hasonlóan negatív vélemény közül, amelyekről a spanyol Marca sportlap azzal a címmel írt cikket, hogy „Hazard röhögő képe felháborította a madridistákat a kiesés után”. Finoman fogalmaztak.

A meccs lefújása után Eden Hazard a vereség ellenére jókedvűen viccelődött egykori londoni csapattársával, Kurt Zoumával. A dolog főleg az előzmények fényében háborította fel a királyi gárda szurkolóit. Hazard 2019-ben a klub legdrágább futballistájaként érkezett Madridba 115 millió euróért a Chelsea-től, ám azóta szinte folyton sérült. Ezúttal viszont épp egészséges volt, és elsősorban tőle várták a sikert, hiszen a hazai 1-1 után a Realnak mindenképpen gólt kellett volna lőnie a Stamford Bridge-en, amiben Hazard kreativitásának főszerepet szántak. Mint tudjuk, a spanyol csapat nem talált be a kapuba, a belga pedig a 89. percben lett lecserélve. De szemmel láthatóan nem viselte meg a kudarc.

Eden Hazard szerződtetésének célja az volt a Realnál, hogy méltó utódot találjanak a 2018-ban a Juventusba távozó Cristiano Ronaldónak. Nagyon úgy tűnik, hogy a belga a nyomába sem ér a portugálnak, s nemcsak a teljesítményével, hanem a hozzáállásával sem, erre is felhívták a figyelmet a drukkerek a tegnapi találkozó után.

Ronaldo és Eden Hazard reakciója a Real vereségére

A londoniak persze – a belgával ellentétben – joggal ünnepelhettek. Timo Werner végre jó teljesítményt nyújtott a Chelsea-ben, gólt szerzett és több gólpasszt is kioszthatott volna, ha a társai nem hibáznak ziccerben a passzai után. – Hogy sokat ünnepeltünk-e? Igen, már tíz perce elment a hangom, mert annyit ordibáltunk az öltözőben – mesélte a német támadó, aki egy kulisszatitkot is elárult. – Thomas Tuchel az utóbbi időben megengedi, hogy otthon aludjunk a mérkőzések előtt.

Úgy tűnik, ez is kellett a sikerhez, de persze nem ez Tuchel legnagyobb érdeme. A német edző zsinórban másodszor jutott be a BL-döntőbe, tavaly a PSG-vel, idén a Chelsea-vel. – Hogy az újabb döntő a tehetségem bizonyítéka lenne? Nem hiszem, mert ez nem ugyanaz a klub már… – szerénykedett Tuchel. – Elmondhatatlanul örülök az újabb finálénak. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a futballban élhetek és megtapasztalhatom ezt a szenvedélyt. A munkát ma elvégeztük, de végig akarunk menni az úton, győzni megyünk Isztambulba.

Timo Wernernek nem volt nehéz dolga a Chelsea vezető góljánál Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk

– Öt gólt is lőhettünk volna... – tette hozzá a második Chelsea-gól szerzője, Mason Mount. – Mielőtt betaláltam, előtte húsz perccel kihagytam egy helyzetet. A második gól nagyon fontos volt nekünk, láthatta mindenki, mennyire örültünk neki. Még semmit sem nyertem, remélem, meglesz ez a trófea.

Az Angliában tévés szakértőként dolgozó, korábbi aranylabdás Michael Owen külön kiemelte Mount játékát, hozzátéve, hogy a londoniak 22 éves középpályása mellett a másik döntős Manchester City sikerkovácsa is egy angol tehetség, Phil Foden volt. – Azt gondolom, hogy Mount és Foden a világ legjobb játékosai lesznek a jövőben – jelentette ki Owen.

A Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane sportszerűen elismerte a vereség jogosságát. – Megérdemelte a Chelsea a győzelmet – jelentette ki a francia. – Büszke vagyok a játékosaimra, mert mindent megpróbáltuk, becsülettel teljesítettünk, és csak egy mérkőzésre voltunk a finálétól. A Chelsea nagyszerűen futballozott, jól sikerült nekik ez a párharc. Sokkal jobban kell támadnunk, nem voltak tiszta helyzeteink. Természetesen nem vagyunk boldogok, de ha kikapsz egy elődöntőben, akkor ez természetes. Nehéz elfogadni a vereséget.

Utóbbi gondolatokra valaki Eden Hazard figyelmét is felhívhatta volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.