Egyetlen sikerre a végső győzelemtől a Ferencváros

A Ferencváros egyetlen sikerre van a jégkorong Erste Liga megnyerésétől, miután a döntő negyedik mérkőzésén 3-2-re győzött vasárnap Csíkszeredán.

Forrás: MTI2019. 03. 31. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény (a sorozat honlapja szerint):

döntő, 4. mérkőzés:

Sport Club Csíkszereda (román) – FTC-Telekom 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

gól: Becze (18., 32.), illetve Karmeniemi (12.), Tóth R. (13.), Rantanen (57.)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Ferencváros javára.

Az erdélyi együttes kedden 7-3-as sikerével elvette az alap- és középszakaszgyőztes zöld-fehérek pályaelőnyét, a Ferencváros másnap 7-2-es győzelemmel egyenlített, majd szombaton – immár idegenben, a Vákár Lajos Műjégpályán – nyert hosszabbítás után 2-1-re.

A vasárnapi összecsapást aktívabban kezdték a zöld-fehérek, és kétgólos előnyre tettek szert. Az erdélyi együttes egyre többet veszélyeztetett, s a magyar válogatott Becze Tihamér emberelőnyből még az első harmadban szépített, majd a második felvonásban egyenlített is.

A győztes gólt végül a fővárosiakat erősítő finn Anssi Rantanen ütötte.

Kedden 17.30 órakor Pesterzsébeten találkoznak a felek, a Ferencváros sikere esetén története első Erste Liga-trófeáját ünnepelheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.