Egyszerre nagyon veszélyes és biztató

Hiába volt ott a pályán Lionel Messi (a képen sárga mezben), Luis ­Suárez, Mohamed Szalah, Robert Lewandowski, a két pályán hiába vették célba 54-szer a kapukat, csupán tízszer találták el, ezt nézve pedig már nem is olyan meglepő, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool—­Bayern München és a Lyon—Barcelona mérkőzés is ­0-0-ra végződött. A döntés mindkét párharcban a visszavágóra maradt.

2019. 02. 21. 13:12
Champions League - Round of 16 First Leg - Olympique Lyonnais v FC Barcelona
Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Olympique Lyonnais v FC Barcelona - Groupama Stadium, Lyon, France - February 19, 2019 Barcelona's Lionel Messi with Lyon's Anthony Lopes during the match - RC139D614DB0 Fotó: REUTERS/Emmanuel Foudrot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a legközelebb még a „legkisebb”, a Lyon volt a gólhoz, a 11. percben Martin Terrier 23 méterről lőtt, óriási bravúrral, a léc segítségével hárított. A franciák a legutóbbi kilenc BL-meccsükön nyolcszor találták el a kapufát, nem a szerencse fiai… A folytatásban aztán már a Barcelona dominált, de képtelen volt bevenni a hazaiak kapuját. A meccsen Messiék huszonnégyszer próbálkoztak, mindhiába, Suárez pedig a 22. percben eljutott ahhoz a kínos statisztikához, hogy már huszonnégy órát (1440 perc) töltött el a pályán a Bajnokok Ligájában anélkül, hogy idegenben betalált volna.

„Úgy gondolom, hogy a játéko­saim jól futballoztak, végig hajtottak, és győzelmet érdemeltünk volna, de ez nem a mi esténk volt. Az idegenbeli 0-0 nagyon veszélyes eredmény, otthon azonban erősek vagyunk” – szögezte le Ernesto Valverde, a katalánok vezetőedzője.

S a 0-0-ba a franciák is belekapaszkodhatnak, három hét múlva a Camp Nouban 1-1-es döntetlennel kiejthetnék a Barcelonát. „Kár, hogy nem rúgtunk legalább egy gólt, de nem is kaptunk, ami jól jöhet a visszavágón. A munka felét elvégeztük, nagy meccs vár ránk Barcelonában, mindenesetre azt már tudjuk, hogyan lehet megőriznünk a kapunkat kapott gól nélkül”– fogalmazott ­Anthony Lopes, a Lyon hálóőre, akinek vélhetően nagy szüksége lesz majd a tudományára.

Fotó: REUTERS/Emmanuel Foudrot

Liverpoolban a hazaiak tizenhatszor, a bajorok kilencszer célozták meg az ellenfél kapuját, és itt még siralmasabb volt a hatékonyság, mert csak kétszer, illetve egyszer találták el. A mérkőzés előtt a Bayern München vezetőedzője, Niko Kovac egyvalamit vett biztosra: hogy nem 0-0 lesz a végeredmény… Ezután ne tőle kérjünk tippeket! „Nem sok csapat akad, amelyik megússza kapott gól nélkül az Anfielden, az alapvető célunkat elértük, ám én vagyok az utolsó ember, aki megünnepel egy gól nélküli döntetlent – nyilatkozta a lefújás után. – Ezen a szinten már nagyon kis különbségeket találunk az együttesek között, meglátjuk, mi lesz a visszavágón” – tette hozzá a tréner, akinek amiatt azért főhet a feje, hogy Joshua Kimmich az eltiltása miatt a visszavágón nem léphet pályára.

„A 0-0 nem tökéletes eredmény számunkra, de nem is a legrosszabb, a lehetséges hazai döntetlenek közül pedig a legjobb – kommentálta a történteket Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője. – Az mindenesetre biztos, hogy ez nem az a meccs volt, amelyre húsz év múlva is emlékezni fogunk.”

Mi tagadás, lehet, hogy már holnap elfelejtjük.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések. Keddi eredmények: Liverpool–Bayern München 0-0, Lyon–Barcelona 0-0. A visszavágókat március 13-án rendezik.

Szerdai eredmények: Atlético Madrid–Juventus 2-0, Schalke–Manchester City 2-3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.