Együttműködési megállapodást írt alá a NOB és a WHO

A NOB és a WHO partnersége 1984-re nyúlik vissza, amikor aláírták az első együttműködési egyezményt.

Magyar Nemzet
Forrás: MOB2020. 05. 18. 17:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberek életét világszerte megnehezítő koronavírus-járvány közepette tovább erősítette kapcsolatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az Egészégügyi Világszervezet (WHO).

– Az utóbbi hónapokban láthattuk, mennyire fontos a sport a fizikális és mentális egészség szempontjából. A sport életeket menthet. A koronavírus utáni társadalom által támasztott kihívások kezelésében is támaszkodni fogunk a WHO tanácsaira – fogalmazott Thomas Bach, a NOB elnöke.

– Örömmel tölt el, hogy hivatalossá tettük a régóta fennálló partnerségünket a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal – jegyezte meg Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főtitkára. – A WHO nemcsak a betegségek ellen küzd, hanem az embereknek segít a lehető legegészségesebben élni, és a mostani partnerségi megállapodás éppen ezért született.

Az egészségügyi szerv kulcsszerepet tölt be a koronavírus elleni küzdelemben, és az útmutatására a NOB is támaszkodott. Az új megállapodás részeként a NOB és a WHO közös kapcsolódási pontok feltérképezésére összpontosít az egészséges életmód, az alulról szerveződő sportesemények támogatása, valamint a fizikai inaktivitás elleni küzdelemben.

A NOB és a WHO partnersége 1984-re nyúlik vissza, amikor aláírták az első együttműködési egyezményt. Az azóta eltelt időben már számos, az egészséges életmód népszerűsítését megcélzó közös kezdeményezésük látott napvilágot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.