Együttműködési megállapodást írt alá Japánban a Magyar Olimpiai Bizottság

Forrás: MTI2020. 02. 10. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke együttműködési megállapodást írt alá a japán Tocsigi prefektúra vezetőivel.

A szervezet honlapjának beszámolója szerint az együttműködési megállapodás értelmében 2020-ban magyar sportolók utazhatnak a régióba edzőtáborozni, az ott található világszínvonalú sportlétesítmények előnyeit kihasználva edzőpartnerekkel készülhetnek, valamint megismerkedhetnek a sportszakmai technológiákkal, illetve az olimpiai versenyhelyszínekkel és a japán környezettel.

Ezeknek az edzőtáboroknak a helyi költségeihez a japánok nagymértékben hozzájárulnak, például támogatják a helyi utazást és létesítményhasználatot. A MOB ennek az együttműködésnek a koordinálását látja el, a szakmai kérdésekbe nem szól bele – áll az olimpia.hu-n.

- Önök azért dolgoznak, hogy a versenyzők – így a magyarok is – minél jobb feltételek között versenyezzenek Tokióban, és készülhessenek az odavezető úton, itt Tocsigiben is. Ezért mi hálával tartozunk. Fogadják nagyrabecsülésünket az együttműködésért, amely már mintegy tucatnyi sportágnak nyújt kedvező lehetőségeket – fogalmazott a megállapodás aláírásakor Kulcsár Krisztián.

Az eseményen részt vett Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, Fábián László sportigazgató és Dósa Viktória, a tokiói magyar csapat vezetője. A magyar delegáció a párnapos látogatás során Tokióban az olimpiai falut is megtekinti, a szervezőbizottság tagjaival a magyar sportolók elhelyezéséről, körülményeiről is egyeztetnek.

A Tocsigi prefektúra egy közel kétmillió lakosú, Pest-megye méretű közigazgatási egység Japánban, Tokiótól mintegy 50 percre gyorsvasúton. Japán egyik gazdaságilag erős régiója, amely több világcég gyárának is otthont ad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.