Elmaradt a dráma, semmire sem ment a Vasas a Győr legyőzésével

Csalódott az, aki izgalmas hajrára számított. Benne volt a levegőben, hogy csak az utolsó pillanatban dől el a két feljutó kiléte a labdarúgó NB II-ben, de már egy félidő alatt kiderült, hogy a Debrecen és a Gyirmót is hozza a kötelezőt, így hiába nyer a Vasas, ezzel nem megy semmire. Így is lett, a DVSC megnyerte a bajnokságot, a Gyirmót lett a második, a két feljutó csapat mögött a Vasas végzett a harmadik helyen.

2021. 05. 16. 20:20
Vasas
A csatát a Vasas nyerte, de nem sokra ment vele Fotó: Teknős Miklós Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szállingóztak a nézők az Illovszky-stadionba, és abban bizony mindenki, a mezei szurkoló és talán a politikából kiszeretett Vasas-drukker, Schiffer András is egyetértett, hogy nem szeretett csapatuk mérkőzésen dől el a Vasas feljutása az élvonalba. Egy hét telt el a másodosztály utolsó előtti játéknapja óta, és hét nap alatt mindenki bebiflázta, hogy mi kell ahhoz, hogy a következő szezonban NB I-es legyen az utolsó fordulót a harmadik helyen kezdő angyalföldi csapat. Mindenekelőtt győzelem a Győr ellen. De ezzel még nem mentek volna sokra az angyalföldiek, hiszen ha nyer az előttük álló Gyirmót és nem kap ki a Debrecen, akkor teljesen mindegy, hogy mire mennek az ETO ellen.

A kezdésre jó háromnegyed ház volt a stadionban, amikor a jelenlegi aktív játékvezetők közül a legtöbb NB I-es meccsen közreműködő Solymosi Péter az Édes Angyalföld, még a fű sem zöld, piros-kéken süt ránk a nap refrénű Vasas-induló dallamára kivezette a csapatokat a kezdésre. Talán csak 2019-ben, a DAC elleni stadionavatón voltak ennyien a Fáy utcában a klub legújabb kori történetében.

A Vasas értelemszerűen gyorsan dűlőre akarta vinni a dolgot: Pátkai Máté ügyesen kombinált, Szatmári Lóránd, az olasz másodosztályú Regginát is megjárt csapatkapitány irtózatos nagy luftot rúgott, fel is szisszent a hazai közönség. Szegény Várady Béla foroghatott a sírjában…

Ekkorra már kezdtek rosszul alakulni a dolgok a Vasas szempontjából: a Gyirmót már a 6. percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba ellen, és a Debrecen sem sokat teketóriázott, begyűrte az első gólt a Haladás ellen. Kis „fáziskésés” után a Vasas is elindult a győzelem felé vezető úton: szép akció végén a előbb még kinevetett Szatmári lőtte közelről az angyalföldiek vezető gólját.

Az első gól szerzőjét köszöntötték
Fotó: Magyar Nemzetí/Teknős Miklós

Az ETO nem sokat mutatott, ez még hagyján, de Debrecenben és Gyirmóton sem szakadtak meg a vendégek. Olyannyira nem, hogy a Loki további két góllal gyakorlatilag egy félidő alatt bebiztosította a feljutását. Kétszereplősre szűkült a verseny, de így sem volt egyszerű a Vasas helyzete: a Gyirmót ugyanis még két góllal tette egyértelműbbé a vezetést.

A látszat csal, nem volt ilyen heves a küzdelem a Fáy utcában
Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

Negyvenöt perc maradt egy végső, nagy fordulatra, de úgy tűnt, egy félidő alatt minden eldőlt. Vagy mégsem? 0-3 után a Haladás összekapta magát, feljött egy gólra. Sőt kis híján kiegyenlített Debrecenben, de tizenegyest hibázott. Angyalföldön néhány elkeseredett trágár nézőtéri bekiabáláson kívül nem sok minden történt. A Loki újabb góllal nyugtatta meg a szurkolóit, 4-2-re vezetett, nehezen lehetett elképzelni, hogy pont nélkül marad. Azt meg végképp, hogy a Gyirmót elszórakozza a meccsét: Lencse László duplájával lett 4-0. Közben bár az elején a Vasas a kedvét szegte, felbátorodott a Győr a Fáy utcában. Tovább emelkedett a „trágárfaktor” a stadionban, Otigba Kenneth fejesgólja átmenetileg enyhült a feszültség, a piros-kék győzelem biztosnak tűnt, ahogy a Vasas bronzérme is.

A hajrában Kovács Milán két elegáns testcselére sóhajtott fel a közönség, a fiatal cserejátékos látványosan bolondította meg a vendégek védelmét, majd pontosan indított.

Más öröme nem lehetett a hazai tábornak. Csak a Vasas mindörökké – énekelte néhány elszánt fanatikus a győri kapu mögött, a végére Radó András is betalált. Solymosi utána azonnal lefújta a meccset. Így ért véget az angyalföldiek idei utolsó mérkőzése a magyar másodosztályban.

Jövőre ugyanitt folytatják a piros-kékek.

Labdarúgó NB II, utolsó forduló, a dobogós csapatok mérkőzései: DVSC–Haladás 4-2, Gyirmót–Békéscsaba 4-0, Vasas–Győr 3-0. Az élcsoport végeredménye: 1. Debrecen 80 pont, 2. Gyirmót 78 (23 győzelem), 3. Vasas 78 (22 gy.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.