Először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City

Elsőként a Manchester City jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába, miután kedden az elődöntős párharca visszavágóján otthon is legyőzte a Paris Saint-Germaint, Rijad Mahrez két góljával 2-0-ra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 04. 22:54
City_PSG_16_9
Manchester City's Algerian midfielder Riyad Mahrez (2L) is mobbed by teammates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League second leg semi-final football match between Manchester City and Paris Saint-Germain (PSG) at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on May 4, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP) Fotó: PAUL ELLIS Forrás: EUROPRESS_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beigazolódtak a PSG-drukkerek félelmei, az elődöntő első mérkőzésén vádlisérülést szenvedett hétfőn jó okkal bicegett a párizsi Le Bourget repülőtéren , kedden este csak a kispadra ülhetett le. A Manchester City – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Fernandinho, Gündogan – Mahrez, Foden – De Bruyne összeállításban lépett pályára, Pep Guardiolának nem volt sérültje. A PSG-nél Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Abdou Diallo – Herrera, Verratti, Paredes – Di María, – Icardi volt a kezdőcsapat, a gólfelelős Mbappét Icardinak kellett volna pótolni. S mivel Párizsban az angolok 2-1-re győzni tudtak, a franciák úgy érkeztek Manchesterbe, hogy ha csak egy gólt szereznek, az semmire sem elég nekik.

A mérkőzés előtt jégeső öntözte meg a pályát, mi több, még hó is esett (!), a körülmények enyhén szólva sem voltak ideálisak a játékra. A vendégeknek támadniuk kellett, ezt is tették, az elején a kapujához szögezték a Cityt, és a 7. percben Björn Kuipers játékvezető kezezésért 11-es ítélt a javukra. Ám ezt gyorsan vissza is vonta, miután visszanézte a jelenetet a pálya széli monitoron és látta, hogy a labda Zincsenko vállát érte. A 11. percben pedig a házigazda szerzett vezetést: az Ederson indításával elszáguldó Zincsenko centerezése után De Bruyne lövését blokkolták a védők, de a labda a kapu előtt ólálkodó Mahrezhez került, aki az ötös sarkáról bevágta a jobb alsóba (1-0).

Rijad Mahrez belőtte, ezzel vezetett a Manchester City
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Kisvártatva a túloldalon Marquinhos fejese a lécen pattant, majd Ederson kigurítása majdnem balul sült el, Di María megszerezte a labdát, s centiken múlt, hogy messziről nem találta el a kapu üresen tátongó bal oldalát. A PSG eredménytelenül erőlködött, a City védelmének tengelyében a Stones, Rúben Dias duó magabiztosan takarított, a félidő vége pedig a hazaiaké volt, Navasnak kellett védenie Mahrez éles szögből leadott lövését.

A szünetben a pályamunkások eltüntették a havat, az eső azoban nagyon rákezdett. Foden tesztelte Navast, a túloldalon Neymar kevergetett, de ketten is bevetődtek eléje. A 62. percben lement a totális csődnek bizonyuló Icardi, valamint Herrera, bejött Kean és Draxler, ment előre a PSG, és erre ráfizetett. A 63. percben kontra végén Foden centerezését az így duplázó Mahrez váltotta gólra (2-0), megszerezve egyúttal a Manchester City történelmének 300. európai kupagólját. A 69. percben Di María elveszítette a fejét, odalépett Fernandinhónak, meg is kapta a jogos piros lapját. Ezzel a meccs is eldőlt, Mbappé behozatalának már nem volt értelme. Foden még eltalálta a kapufát, de talán most nagyon nem bánja, hogy ebből nem lett gól. A Manchester City 2-0-ra nyert, 4-1-es összesítéssel jutott be a BL-döntőbe, először játszhat a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában.

A másik elődöntőben szerdán a Chelsea a Real Madridot fogadja (21.00, tv: M4 Sport), az első találkozó 1-1-re végződött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.