Ennél többet nem tehet egy játékos a győzelemért

Nem véletlenül csábítja a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München is a Sevilla argentin csatárát.

Ch. Gáll András
2020. 07. 07. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Nem véletlenül csábítja a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München Lucas Ocampost, a Sevilla argentin csatárát. A Quilmesben nevelkedett játékos igazi jolly joker, ahogy azt hétfőn is bebizonyította, amikor gyakorlatilag egymaga szállította csapatának az 1-0-s győzelmet az Eibar ellen a La Liga 34. fordulójának utolsó mérkőzésén.

Az egész hősköltemény az 56. percben kezdődött, amikor Jesús Navas megkeverte a vendégek védelmét a bal oldalon, beadását az érkező Ocampos a hálóba lőtte. Ezzel lett 1-0, ami azonban – úgy tűnt – nem lesz elég a győzelemhez. A hajrában ugyanis megsérült Tomáš Vaclík, a hazaiak cseh válogatott kapusa, és mivel Julen Lopetegui, a Sevilla edzője már mind az öt cserelehetőségét kimerítette, Ocampos húzott kesztyűt és sárga kapusmezt, és a gólvonalra állt.

És a 99. percben elképesztő jelenetek játszódtak le a Sevilla kapuja előtt. Az utolsó támadásnál Marko Dmitrović, az Eibar szerb kapusa is felment fejelni, hatalmas kavarodás támadt a hazai kapu előtt, a labda Dmitrović elé pattant, aki nem fejelt, hanem spárgázva lőtt öt méterről, Ocampos hatalmas bravúrral belekapott a labdába, jött a duplázás, azt meg Jesús Navas, a találkozó egyetlen góljának veterán, 34 éves előkészítője vágta ki a gólvonalról. Ennél többet aligha tehet egy játékos a csapata győzelméért. Íme a meccs legizgalmasabb pillanatai:

Ocampost hősként ünnepelték, meg is érdemelte, mert a győzelemmel immár hat pont a Sevilla előnye a negyedik helyen, úgy tűnik, négy fordulóval a befejezés előtt megvan a Bajnokok Ligája-indulást biztosító pozíció.

A győzelmet bebiztosító védés Fotó: Sdeibar.com

La Liga, 34. forduló: Levante–Real Sociedad 1-1, Sevilla–Eibar 1-0. Az élcsoport: 1. Real Madrid 77 pont, 2. Barcelona 73, 3. Atlético Madrid 62, 4. Sevilla 60.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.