Érdemes drágább belépőre hajtani

Első körben péntek 14 óráig igényelhetnek a szurkolók jegyeket a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi, így a budapesti mérkőzéseire is.

2019. 07. 08. 14:33
null
Három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő lesz nálunk Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első körben péntek 14 óráig igényelhetnek a szurkolók jegyeket a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi, így a budapesti mérkőzéseire is. A belépők többsége ekkor talál gazdára, ezért aki szeretne jegyhez jutni, annak érdemes figyelnie a közelgő határidőre. Sokadszor sem árt hangsúlyozni, hogy a Puskás Ferenc Stadion négy találkozónak ad otthont: három csoportmeccs­nek és egy nyolcaddöntőnek.

Az Eb-n összesen 51 mérkőzést rendeznek, a stadionok átlagos befogadóképessége durván hatvanezer fő, ebből tehát adódik, hogy nagyjából hárommillió belépőt kínálnak eladásra. A jegyigénylés június 12-én kezdődött, s már az első hét alatt több mint négy és fél millió jegyre érkezett vételi szándék az európai szövetség, az UEFA központi szerverére. Előre borítékolható volt a túljelentkezés, ezért sorsolás útján osztják majd el a jegyeket. Egy fő négy belépőt igényelhet.

A szurkolók kétféle jegy közül választhatnak: az egyéni jegyek egy adott mérkőzésre, egy adott stadionba szólnak; míg a „követem a csapatom” típusú jegyekkel – amelyen 2019 decemberétől lesznek elérhetők – a szurkolók végigkísérhetik csapatuk szereplését a tornán, függetlenül a mérkőzések helyszíneitől. Ha az adott csapat a torna egy szakaszában kiesik, akkor az ennek következtében fel nem használt jegyek árát az UEFA száz százalékban visszatéríti a szurkolóknak.

– Ilyen léptékű sportrendezvénynek Magyarország még soha nem volt otthona. Természetesen a túlnyomó többséget elsősorban válogatottunk kijutása foglalkoztatja, de kicsit távolabbról nézve jövő nyáron a magyaroknak teljesen egyedi lehetőségük lesz arra, hogy átéljék egy ilyen torna hangulatát. A sportszeretők eddig is sokat költöttek arra, hogy BL-, vb- vagy Eb-meccseken lehessenek ott, most pedig hozzánk érkezik házhoz az esemény.

Három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő lesz nálunk
Fotó: Mirkó István

Nem is beszélve a gyerekekről, nekik életre szóló emlék lehet egy-egy Eb-meccs, ami a labdarúgás mellett tartja őket – mondta érdeklődésünkre Dinnyés Márton, a Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs osztályának vezetője.

A budapesti mérkőzésekre 30, 75 és 125 eurós jegyeket lehet venni, ezek az árak – összehasonlítva mondjuk a Formula–1-es Magyar Nagydíjjal – kimondottan kedvezők. Érthetően a legtöbben 30 eurós jegyet igényeltek, de a drágább jegyekkel nyugodtabban lehet várni a sorsolást – hangsúlyozta Dinnyés Márton, aki azt is kiemelte, az UEFA gáláns gesztusként lehetővé tette, hogy magyar nyelvű felületen is elérhető legyen az oldal, ahol néhány kattintás után lehet regisztrálni.

– Az UEFA érthetően az MLSZ-től is elvárja, hogy biztassuk a közönséget a jegyek vásárlására, de nem elsősorban az UEFA, hanem éppen a magyar szurkolók miatt fontos az Eb promóció­ja. Ezek az élmények és lehetőségek nem térnek gyakran vissza Budapestre, ezért nagyon fontos, hogy a részben hazai Eb-n sok magyar legyen a lelátókon – összegzett Dinnyés Márton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.