Műkorcsolyában a 2023-as vb- és Eb-rendezésre is pályázunk

Izgalmasan indulhat a következő olimpiai ciklus a hazai műkorcsolya- és jégtáncrajongók számára: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ugyanis a 2023-as Európa- és világbajnokság megrendezését is megpályázta – adta hírül csütörtökön este a magyar szövetség.

Magyar Nemzet
Forrás: MOKSZ2020. 09. 10. 20:25
null
Tóth Ivett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy sikerű, januári debreceni short track Európa-bajnokság után újabb világversenynek adhat otthont Magyarország – ezúttal a műkorcsolya és jégtánc sportágakban, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ugyanis budapesti helyszínnel a 2023-as kontinensviadal és világbajnokság rendezésére is kandidál.

Az Európa-bajnokság esetében hét vetélytársat kell felülmúlnia a magyar pályázatnak – a további jelentkezők Jereván, Minszk, Szófia, Ostrava, Helsinki, Essen és Torino. A világbajnokságra ugyan mindössze három ország pályázott, az sem lesz könnyű menet, Minszk mellett a másik lehetséges helyszín ugyanis a műkorcsolya fellegvárának számító Japán egyik nagyvárosa, Szaitama.

A 2023-as már a nyolcadik kontinensviadal lehet Budapesten – fővárosunk korábban 1895-ben, 1909-ben, 1955-ben, 1963-ban, 1984-ben, 2004-ben és 2014-ben szolgált a műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokság helyszínéül –, míg világbajnokságot eddig háromszor (1935-ben, 1939-ben és 1988-ban) rendeztek hazánkban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.