Észak-Korea nemet mondott az olimpiára

A koronavírus-járvány miatt a Koreai NDK sportolói nem vesznek részt a nyári, tokiói olimpián. Észak-Korea még egy koronavírusos beteget sem jelentett, de az olimpiát a Covid miatt hagyja ki.

Forrás: MTI2021. 04. 06. 9:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a honlapján tudatta Észak-Korea sportügyekért felelős szervezete, miután a helyi ötkarikás bizottság március 25-én videókonferencián egyeztetett sportvezetőkkel és más illetékesekkel.

Azért döntöttek így, hogy „megvédjék versenyzőiket a világméretű egészségügyi válságtól, amelyet a Covid–19 okozott”.

A pandémia miatt tavalyról az idén nyárra halasztott tokiói olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik.

Észak-Korea azon kevés országok közé tartozik, amelyek eddig egyetlen koronavírusos megbetegedést sem jelentettek. Phenjan már tavaly lezárta a határait annak érdekében, hogy a vírus ne jusson be, megfigyelők szerint azonban a betegség jelen van az országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.