Faluvégi Rudolf szerint veszélyes ellenfél lesz a Nantes

A tizennégyszeres válogatott Faluvégi Rudolf már második éve nem a HBC Nantes kézilabdázója, de ma is figyelemmel kíséri a 2018-ban BL-ezüstérmes volt csapatának mérkőzéseit. Ennek azért van most jelentősége, mert a magyar Telekom Veszprém éppen a Nantes ellen játszik május közepén a négy közé jutásért a bajnokok Ligájában. Az SzPress Sporthírszolgálatnak nyilatkozott a francia csapatról és az esélyekről.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Sporthírszolgálat2021. 04. 11. 11:32
null
A veszprémi Marguc bombázza a 120 kilós Nantes-i kapus, Nilsen kapuját
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Faluvégi Rudolf két éve jött el Nantes-ból, és nyílt titok, hogy amikor felépül a márciusban elszenvedett térdsérüléséből, újra egy francia klub szolgálatába állva folytatódik a játékos pályafutása, ahol több játéklehetőséget kaphat, mint Stuttgartban, ahonnan az idény végén távozik. Miután eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában az észak-macedón Vardart elbúcsúztató Telekom Veszprémnek a négy közé jutásért a lengyel Kielcét kiejtő Nantes együttesével kell megvívnia, Faluvégi arra számít, hogy egykori francia csapatát akár „oda-vissza” is legyőzheti a magyar bajnok. Ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy a kétszeres világbajnok Alberto Enterrios játékosai hazai pályán három-négy gólos győzelmet is ünnepelhetnek, így a hátrány ledolgozása egy jelesre vizsgázó Telekom Veszprémnek is kihívást jelenthet.

 

Faluvégi Rudolfot támogatják le a pályáról, hamarosan várható a visszatérése

– Akármilyen kezdőcsapattal áll ki a Veszprém, azt mostanában csak félelmetesen erősnek lehet nevezni, miközben a kispadon is sztárkézilabdázók várnak bevetésre. Ezért is hihetetlen, hogy az elmúlt években a fontos pillanatokban nemegyszer csúsztak el egy banánhéjon. Ennek ellenére is komolyan számolok velük az újabb végelszámolásnál – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 26 esztendős Faluvégi Rudolf, aki szerint a Nantes a bátor fiatalítás korszakát éli, amelynek jeleként már most tizenéves tehetségeket dob a mély vízbe. – A csapat nagy öregjei, mint például a hamarosan a negyvenegyedik életévét is betöltő macedón Kiril Lazarov vagy a nála alig fiatalabb francia Feliho és Dumoulin, a spanyol Rivera a következő évadban már aligha játszanak Nantes-ban, egyre jobb és magabiztosabb tizennyolc-húsz éves fiatalok követelnek helyet maguknak a csapatban.

 

A veszprémi Marguc bombázza a 120 kilós nantes-i kapus, Nilsen kapuját Fotó: Handballveszprém.hu

 

A Nantes-szakértő játékos, aki a családjával Stuttgartban él, arra számít, hogy a májusi negyeddöntős mérkőzéseken az ellenfeléből jól felkészült és bátor francia együttes igyekszik majd felvenni a versenyt az esélyesebb Veszprémmel. Tavaly szeptemberben ugyan négy góllal győzött a Nantes otthonában David Davis csapata, de ezután a franciák látványosan feljavultak, vendégként arattak nyolcgólos győzelmet a THW Kiel ellen, Barcelonában pedig úgy kaptak ki 30-29-re, hogy a mérkőzés sorsa a hajrá utolsó perceiben dőlt el a spanyol együttes javára.

– Pechmalbec és a kétezres évek elején öt évig Veszprémben játszó és még ma is ellenállhatatlan Kiril Lazarov mellett Emil Nilsen, a Nantes százhúsz kilós dán kapusa is borsot törhet a magyar bajnokcsapat játékosainak az orra alá – tette hozzá Faluvégi Rudolf. – Bármilyen gyorsak, technikásak és leleményesek a játékosai, a csapat teljesítménye hullámzó, amit a gyengéjüknek is nevezhetek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.