Rossz a menetrendem, azt hittem, ma meccsnap van, nem pedig pihenő

Fennállása valószínűleg legsúlyosabb vereségébe csúszott bele péntek este a Fehérvár az osztrák jégkorong-bajnokságban. A Vienna Capitals 11-3-ra verte a Volánt, ami után Antti Karhula, a csapat finn vezetőedzője csalódottan és kritikusan értékelt, finoman szólva nem volt elégedett a játékosai hozzáállásával. Nincs megállás, vasárnap újabb fontos meccs következik Salzburgban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 9:45
null
Bottal ütötték a hazaiak a vendégek nyomát... Fotó: Soos Attila Etele Forrás: Hydro Fehérvár AV19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vienna Capitals idén egyszer kiütötte a Volánt, Bécsben 8-2-re verte a magyar csapatot. A fehérváriakban benne maradhatott ez az ütés, mert péntek eset csak kóvályogtak a jégen.

Pedig nem kezdődött rosszul a mérkőzés, a Fehérvár szerzett vezetést az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Utána azonban teljesen összeomlott, 3-11 lett a vége.

– Rossz a menetrendem, azt hittem ma meccsnap van, nem pedig pihenő. Ha a liga legjobb csapatai ellen nem adsz bele mindent, akkor az lesz a vége. Ma ez jellemezte az egész találkozót, visszajönni pedig nagyon nehéz. Teljesen megérdemelt az ellenfél győzelme. Remélhetőleg ez megteszi ébresztőnek. A munkamorálunk és a meccsre való felkészülés szempontjából mindenképpen – mondta sűrű sóhajok közepette Antti Karhula.

Kijárási tilalom van érvényben, tehát még csak ki sem maradozhatnak a játékosok, érdekes lenne a finn edző fejébe látni, vajon mire gondolt.

Mindenesetre nincs idő a sebeket nyalogatni, kemény túra vár a Fehérvárra az osztrák bajnokság középszakaszában, vasárnap máris a Salzburgban, utána pedig Bolzanóban (Bozen) lép pályára.

A felsőház állása: 1. Bolzano 9 pont, 2. Vienna Capitals 6, 3. Klagenfurt 6, 4. Fehérvár 4, 5. Salzburg 0.

A Volánnak legalább a negyedik helyet jó lenne megcsípnie a középszakasz felsőházában, hogy kiemeltként kezdhesse meg a negyeddöntőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.