Felbonthatják Dárdai Pál szerződését, már az utódja is megvan

A Hertha magyar vezetőedzőjét Roger Schmidt követheti, aki jelenleg a PSV Eindhovent irányítja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 21. 10:27
Dárdai Pál
Dárdai számít a korábbi csapattársra Fotó: Europress/AFP/Soeren Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sport Bild információi szerint Roger Schmidt követheti Dárdai Pált a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján. A lap úgy tudja, hogy Fredi Bobic, a berlini klub leendő menedzsere hamarosan felveszi a kapcsolatot az 54 éves német trénerrel, aki jelenleg a PSV Eindhovent irányítja. Utóbbi csapat a második helyen áll a holland bajnokságban a toronymagasan listavezető Ajax Amsterdam mögött. Schmidt szerződése 2022 júniusáig érvényes.

A Hertha – amely koronavírusos megbetegedések miatt jelenleg karanténban van – még hat mérkőzést játszik a mostani szezonban. Az együttes most a 16., osztályozós helyen áll a tabellán.

A Kicker korábban megírta, hogy hivatalos bejelentés szerint 2022-ig szóló szerződésében lévő záradék tartalmazza, a Herthának a Bundesliga mostani kiírásában a magyar szakvezető munkába állása után tizenhat találkozón átlagosan legalább 1,5 pontot, vagyis összesen huszonnégyet kell szereznie, hogy a vezetőedző biztosan a posztján maradjon az idény befejezte után is.

Dárdai Pál január 30-án az Eintracht Frankfurt elleni 3-1-es vereséggel tért vissza a kispadra, s a Hertha vele kétszer nyert, háromszor döntetlent játszott, ötször pedig kikapott. Azaz a tíz meccsen kilenc pontot szerzett, pedig az 1,5-ös szorzót nézve tizenötöt kellett volna összehoznia. Ahhoz, hogy Dárdai Pál helye biztos legyen a kispadon, azaz összejöjjön a huszonnégy pont, a csapatnak a hátra levő hat meccsén tizenöt pontot kellene begyűjtenie, vagyis Dárdai négy győzelemmel sem tudja teljesíteni az elvárást, hat meccsből ötször győzelemre kellene vezetnie a Herthát. Vagyis nem feltétlenül elegendő benntartania az élvonalban – és ez sem egyszerű feladat.

A Hertha tizenhárom nap leforgása alatt öt mérkőzést játszik a bajnokságban, miután lejár a csapatra vonatkozó kéthetes karantén. A liga csütörtökön hozta nyilvánosságra a meccsek új időpontjait, ezek szerint Mainzban május 3-án, a Freiburg ellen pedig otthon május 6-án játszik a berlini együttes. A Bielefeldet május 9-én fogadja, míg a Schalke vendégeként május 12-én lép pályára. A szezon utolsó előtti bajnokijára a Köln ellen kerül sor május 15-én, majd következik az idényzáró május 22-én, a Hoffenheim otthonában.

A Bundesligában a Schalke kiesése már biztos, a 17. helyezett csapat is búcsúzik az élvonaltól, a 16. pedig osztályozót játszik. A kiesés hét csapatot fenyeget:

11. Augsburg 30 29-44 33

12. Hoffenheim 29 41-47 32

13. Bremen 29 33-47 30

14. Bielefeld 30 23-46 30

15. Mainz 28 30-48 28

16. Hertha 28 34-48 26

17. Köln 30 29-54 26

18. Schalke 30 18-76 13 – kiesett

Balhé Gelsenkirchenben

Szurkolói megfenyegették és a testi épségüket is veszélyeztették az élvonaltól búcsúzó Schalke játékosainak. A Bielefeld vendégeként elszenvedett keddi vereséget (0-1) követően a csapat visszautazott Gelsenkirchenbe, és a stadionnál a játékosok több szurkolói csoport tagjaival találkoztak, akik kérdőre vonták őket. „A beszélgetés közben több olyan jelenleg még beazonosítatlan személy is akadt, akik egyértelműen átlépték azt a határt, melyen belül még tárgyalni lehet. Természetesen megértjük a kiesés miatt érzett elkeseredést és haragot, ám a klub azt semmilyen körülmények között nem tudja elfogadni, amikor játékosainak és dolgozóinak testi épsége veszélybe kerül” – írta közleményében a klub.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.