Fiatal magyar edző kap lehetőséget az Alba Fehérvár kispadján

A fehérvári kosárlabda klub vezetői úgy döntöttek, nem nagy nevet keresnek a csapat mellé.

2020. 05. 26. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt szerencséjük a közelmúltban az Alba Fehérvár férfi kosarasainak a külföldi vezetőedzőkkel. Az ötszörös magyar bajnok klub – a legutóbb három ünnepelhetett bajnoki aranyérmet – kispadjára a spanyol Jesus Ramirez 2018. december derekán ült le, őt az idén januárban az izraeli sztáredző, Arik Shivek váltotta, de már április elején lehetett tudni, nem marad a csapatnál. Az irányításával 11 győzelem és 10 vereség állt az Alba neve mellett. Március 17-én, a bajnokság idő előtti befejezésekor a hatodik helyen állt a tabellán, ami nagy előrelépés ahhoz képest, egy évvel korábban kiszorult a felsőházból.

A fehérvári klub vezetői úgy döntöttek, nem nagy nevet keresnek a csapat mellé, hanem egy fiatal, ambiciózus magyar edzőnek szavaznak bizalmat, és ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Forray Gáborra esett a választásuk. Némi gondot okozott, hogy a kiszemelt négy éve a Kecskemét vezetőedzője, és még egy éves élő szerződése volt, de ez gyorsan megoldódott.

– Számomra Kecskemét marad az otthon, függetlenül attól, hogy Budapesten születtem, és Székesfehérváron nőttem fel – mondta a KTE honlapjának Forray Gábor. – A családom itt marad, nem volt olyan terv, hogy elköltözünk. Annyi történt, hogy kaptam egy számomra rendkívül komoly előrelépést, és szakmai kihívást jelentő ajánlatot, ami az egyik álmom volt. Szerettem volna elfogadni, de ehhez kellett, hogy a KTE-Duna Aszfalt vezetősége elengedjen, miután még egy évre szóló szerződésem volt. A klubom roppant megértő volt, érezték a vezetők, hogy mekkora esély ez számomra, így hozzájárultak a szerződés felbontásához. Nagyon hálás vagyok a kecskeméti kosárlabdának, mert itt lettem érett, profi edző, fejlődhettem, és önállóan dolgozhattam. Hálás vagyok a tulajdonosoknak, a kollégáknak, a játékosoknak és persze a szurkolóknak, hiszen mindenkitől, mindig azt kaptam, ami a munkámhoz, egyben az előrelépésemhez a legfontosabb: türelmet, együttműködést, kitartást, profi környezetet és szeretetet. Székesfehérvárnak több csapatsportágban van bajnoki címe, de egyiknek sem volt helyi kötődésű trénere, fehérváriként megpróbálom azt a bravúrt elérni, hogy elsőként csúcsig vigyem a csapatot.

Forray Gábor 2005 óta folyamatosan – fél év jászberényi edzőséget leszámítva – Kecskeméten dolgozott, volt Meszlényi Róbert, Zsoldos András és Ivkovics Sztojan segítője, majd 2016-tól vezetőedző lett. Korosztályos együtteseivel az U16-os, az U18-as és az U20-as korosztályban is magyar bajnoki címet szerzett edzőként, 2013 óta a magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott másodedzője.

A sajtótájékoztatón Simon Balázs, az Alba Fehérvár ügyvezető elmondta, hogy a székesfehérvári származású trénerrel kétéves szerződést kötöttek, Cser-Palkovics András polgármester pedig jelezte, hogy a kényszerű szünetben a csapat újjáépítése megkezdődött, s bár a következő időszak gazdaságilag nehezebb lesz, az összefogás eredményeket hozhat. A klubnak jelenleg élő szerződése van Vojvoda Dáviddal, Csorvási Milánnal, Markovics Lukával, Takács Milánnal, Takács Martinnal és Lukács Norberttel.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Forray Gábor utódja Kecskeméten a 33 éves Váradi Kornél lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.