Gólt nem kapott, de kettővel nyert a Chelsea Porto ellen

Tovább robog a Chelsea. A portói 2-0-s sikerével fél lábbal már a legjobb négy között érezheti magát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Thomas Tuchel lett a második Chelsea-edző, aki megnyerte az első három kieséses mérkőzését a Bajnokok Ligájában; az első egy bizonyos Roberto Di Matteo volt 2012-ben – akkor meg sem állt a végső győzelemig a csapat…

2021. 04. 07. 23:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea 2014 óta először jutott be a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban, s ugyan a Portónál kaphatott volna nehezebb ellenfelet, Sérgio Conceicao csapata a Juventus ellen már bizonyította, hiba volna lebecsülni.

A sevillai Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionban rendezett első mérkőzésen a Porto kezdett jobban, ám hiába támadott többet a „házigazda” az első félidőben, a legtöbb esetben már a blokkban elakadtak a próbálkozások, míg a többinél Édouard Mendy volt a helyén – egy alkalommal Otávio kapura tekert szögleténél kellett védenie a rövid saroknál.

A Chelsea jól bírta a nyomást a portugálok agresszív letámadásánál, s bár mindössze egyetlen kapura lövése volt a szünet előtt, azzal összejött a vezető gól: Jorginho passzával nagyszerűen fordult le Mason Mount, majd kíméletlenül kilőtte a hosszú, jobb alsó sarkot (0–1). Mount (22 évesen és 87 naposan) a klub legfiatalabb gólszerzője lett a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.

Mateus Uribe, az FC Porto (balra) és Mateo Kovacic, a Chelsea játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FC Porto–Chelsea első mérkőzésen Sevillában
Fotó: José Manuel Vidal/MTI/EPA/EFE

A második játékrész elején könnyen megduplázhatta volna az előnyét a Chelsea, ám Mount hiába varázsolta oda Timo Werner fejére a labdát, a német nagy helyzetben nem találta el a kaput.

A játék képe nagyjából megegyezett az első félidőben látottakkal, a Porto sokat próbálkozott, a londoniak védelme viszont stabilan állta a rohamokat, elől pedig kihasználtak egy újabb lehetőséget: Jesús Corona pocsékul vett le egy angol indítást, Ben Chilwell ellopta tőle a labdát, megtolta Agustín Marchesín mellett, majd az üres kapuba lőtt (0–2).

Thomas Tuchel lett a második Chelsea-szakvezető, aki megnyerte az első három kieséses mérkőzését a Bajnokok Ligájában; az első egy bizonyos Roberto Di Matteo volt 2012-ben – akkor meg sem állt a végső győzelemig a csapat...

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés: FC Porto–Chelseaa 0-2 (0-1), Gólszerző: Mount (32.), Chilwell (85.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.