Gólt szerzett a Pana főnyereménye

Alig több mint három hét múlva Bulgáriában játszik a magyar válogatott, a találkozó tétje az Eb-részvétel reményének életben tartása.

2020. 03. 02. 17:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint három hét múlva Bulgáriában játszik a magyar válogatott, a találkozó tétje az Eb-részvétel reményének életben tartása. Ennyire közel a sorsdöntő mérkőzéshez különösen fontos, hogy miként teljesítenek azok a légiósok, akik számíthatnak szövetségi kapitány meghívójára. Közülük a legjobb hír Nagy Dominikről érkezett Görögországból.

A középpályás január dereka óta játszik kölcsönben a Panathinaikosznál, eleinte csereként jutott szóhoz, megszerzését a görög sajtó főnyereménynek minősítette. Később helyet kapott a kezdőcsapatban, és így volt ez a hét végén is, amikor a Volosz volt a fővárosi klub vendége. Nagy Dominik a 3. percben remek ütemben kapott labdát középen, higgadtan kicselezte a kapust, és a hálóba lőtt – ez volt az első gólja a görög klubban. A csapat végül 4-1-re nyerte meg a találkozót, Nagyot a 77. percben lecserélték. A hírek szerint a Panathinaikosz szeretné végleg megszerezni a 24 éves magyart, ehhez május 31-ig kell érvényesítenie az opciós jogát, az ára 700 ezer euró. Ha erre sor kerül, akkor a szerződés 2023 nyaráig szól majd, és Nagy Dominik évente 300 ezer euró fizetést kaphat. Korhut Mihály ezúttal hiányzott az Arisz Szaloniki keretéből.

Ukrajnát már nem kell figyelnünk a körkép készítésekor, Kádár Tamás ugyanis elhagyta a Dinamo Kijevet, a kínai élvonalba tartozó Shandong Luneng együtteséhez szerződött, a vételára sajtóhírek szerint hárommillió euró volt. Még nem tudni, mikor utazik el új klubjához – biztosan nem lesz tagja a válogatott keretnek. Horvátországban Kleinheisler László végigjátszotta az Osijek 0-0-ra végződött rangadóját a Dinamo Zagreb ellen.

A felvidéki Dunaszerdahely 2-2-es döntetlenre végzett a Zilina vendégeként. A friss szerzemény Németh Krisztián végig a kispadon ült, Kalmár Zsolt a pályán töltötte a teljes mérkőzést, Vida Máté kezdőként 56 percet kapott. A Slovan Bratislava magyar középpályása, Holman Dávid ezúttal a télen a Puskás Akadémiától igazolt Ezekiel Henty cseréjeként lépett pályára a 72. percben a Nitra ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. A francia másodosztályú Le Havre-ban Bese Barnabás végigjátszotta a Chateauroux ellen idegenben 3-0-ra megnyert bajnokit, és gólpasszt is adott.

A német élvonalban Sallai Rolandnak 70 perc jutott a Dortmundból 1-0-s vereséggel távozott Freiburgban, Szalai Ádámot a 84. percben cserélték be a Mainzba, amely 2-0-ra legyőzte a Paderbornt, a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Leipzig pedig 1-1-et játszott a Leverkusennel. Az angol második vonalban a Bristol Nagy Ádámot bevetve ért el 1-1-et a Millwall otthonában, Balogh Norbert a 66. percben állt be a Hull Citybe a Leeds ellen, lőtt egy kapufát, csapata pedig 4-0-ra kikapott. Svájcban a koronavírus miatt elmaradt a forduló, így Holender Filip nem léphetett pályára a Luganóban.

Megkezdődött az MLS, az észak-amerikai bajnokság új idénye, Baráth Botond és Sallói Dániel a Kansas kispadját koptatta a Vancouver ellen 3-1-re megnyert meccsen. Az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ain 3-0-ra győzött a Hatta vendégeként, a harmadik találat előtt adott gólpasszt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.