Grosjean autója kettétört, a pilóta a lángoló Haasban rekedt + videó

Horrorisztikus balesettel kezdődött a Formula–1-es Bahreini Nagydíj.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 15:51
null
Grosjean Forrás: Twitter/Formula1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár két hete a Török Nagydíjon matematikailag már bebiztosította a hetedik világbajnoki címét, a tempóból szombaton a Bahreini Nagydíj időmérőjén sem vett vissza; pályafutása során 98., idén tizedik, Szahírban pedig negyedik alkalommal szerezte meg az első rajthelyet. Leggyorsabb körével (1:27.264 perc) megjavította a bahreini pályacsúcsot. A Mercedes brit pilótája mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas végzett a második, a holland (Red Bull) pedig a harmadik helyen. A Mercedes-csapat 78. alkalommal szerezte meg az első és a második rajthelyet az időmérőn.

A rajt után Hamilton megtartotta az első helyet, Bottas viszont a hatodikra esett vissza; az első hat helyen Hamilton, Verstappen, Sergio Pérez (Racing Point), Alexander Albon (Red Bull), Daniel Ricciardo (Renault), Bottas jött el. De ezzel most senki sem foglalkozott, mert a mezőny végén horrorisztikus baleset történt! A 3-as kanyar kijáratánál az utolsó előtti, 19. helyről indult Romain Grosjean (Haas) ütközött az orosz Danyiil Kvjattal (Alpha Tauri), a francia versenyző autója a szalagkorlátba csapódott és szétnyitotta azt. A pályának ennek a szakaszán nem volt gumifal. A Haas kettétört, az üzemanyagtartálya pedig kigyulladt. Szinte hihetetlen, hogy a sokkot kapott Grosjean önerőből ki tudott szállni, a bal lábán már cipő nélkül kiugrott az autója roncsaiból, de a tűzálló ruhájában 28 másodpercre a lángoló autójában rekedt! Miután az autója átfúrta a szalagkorlátot, egyértelmű, hogy az életét a fejvédő glória szerkezet és a túlélőcella mentette meg. A drámai jeleneteket a televíziós közvetítésben sokáig nem is mutatták meg, csak azután, hogy kiderült, Grosjean megúszta a történteket. A pilótát kisebb égési sérülésekkel szállították kórházba.

 

Hihetetlen, hogy Grosjean ezt megúszta
Fotó: Twitter/Formula1

A Bahreini Nagydíjat félbeszakították, s 80 perc szünet után folytatódott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.