Guardiola visszacsábításával tartanák Barcelonában Messit

Victor Font, a Barcelona elnöki székének várományosa szeretné visszahozni Katalóniába a régi sikerkovácsokat, mert szerinte erre a lépésre szükség van, hogy a klub visszatérhessen a „helyes útra”.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Sports2020. 10. 29. 14:30
Messi, Lionel; Guardiola, Josep
Messi és Guardiola a régi, szép időkben Fotó: MTI/EPA/Alessandro della Bella
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden számoltunk be róla , hogy lemondott a katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu és vele együtt a teljes igazgatótanács is. Ezzel véget vetett a hónapok óta tartó hercehurcának, amelynek részeként – többek között – is távozni akart a Barcelonától.

Éppen az argentin támadó maradásának lehet a kulcsa az új elnökség. A várakozások szerint Victor Font veheti át Bartomeu helyét, aki a Sky Sportsnak mesélt jövőbeli terveiről.

– A labdarúgás legjobb generációjának pótlása rendkívül nehéz feladat, főleg ezekben az időkben, amikor kiélezett a versengés a csapatok között, ráadásul több klubot is befolyásos emberek tulajdonolnak. A Barcelonának is jelentős befektetésekre lesz szüksége a jövőben, kezdve a Nou Camp felújításával. Mindezt akkor kell megtennünk, amikor a világ a valaha volt egyik legnagyobb válságán megy keresztül. Világos, hogy alapos tervezésre van szükségünk – vélekedett Font.

Messi és Guardiola a régi szép időkben
Fotó: MTI/EPA/Alessandro della Bella

A spanyol üzletember úgy gondolja, régi klubnagyságok visszatérése hathatós segítség lenne az átalakulásban és Lionel Messi marasztalásában.

– A Barcelona játékstílusáról senki sem tud többet, mint Pep Guardiola, Xavi Hernández, Andrés Iniesta vagy Carles Puyol. Ezek a legendák máig szeretik a Barcelonát, de nem állnak a klub alkalmazásában. Vissza kell őket hoznunk, ha valóban versenyképesek szeretnénk lenni. Lionel Messinek is csak arra van szüksége, hogy érezze, egy versenyképes csapat része, amely a Bajnokok Ligája megnyeréséért harcol – magyarázta az elnökjelölt, majd hozzátette: – Ha megkapjuk a megtisztelő lehetőséget, hogy mi vezessük a klubot, akkor elérhetjük, hogy Messi maradjon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.