Kopasz úriemberek találkoznak: „És hogy van a család?”

Hol vannak már azok az idők, amikor Pep Guardiola és José Mourinho, a Real Madrid és a Barcelona edzője meg tudta volna fojtani egymást? A futball nem feltétlenül háború, Guardiola és Zinedine Zidane, a Manchester City menedzsere és a Madrid vezetőedzője péntek éjjel ezt illusztrálta, amikor baráti beszélgetést folytattak egy órával a BL-nyolcaddöntő befejezése után az Etihad Stadion gyepszőnyegén.

Ch. Gáll András
2020. 08. 08. 6:38
null
Edzőfejedelmek eszmecseréje
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kopasz úriemberek, leginkább ezzel a két szóval jellemezhetnénk Pep Guardiola és Zinedine Zidane viszonyát, és hogy nem újságírói poénkodásról van szó, azt a rajongó szurkolók bizonyították azzal, hogy a Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt egy téli képet raktak ki az Instagram-falukra, ezzel az aláírással: „Holnap a kopasz stratégák estéje lesz az Etihad Stadionban”.

Már ebből is látszott, mennyire tiszteli egymást napjaink futballjának két óriása. Guardiola és Zidane ketten együtt öt BL-trófeát nyert (eddig), két-két spanyol bajnoki címük is van edzőként, most a játékosként elért sikereiket hagyjuk, nem ide tartoznak.

Szerda este hatalmas taktikai csatát vívott a két remek csapat, amit végül két szarvashiba döntött el, két borzalmas labdavesztése. Az ilyen vereséget (2-1-re kapott ki a Madrid) nehéz megemészteni, főleg úgy, hogy ez volt Zidane edzői karrierjének első kiesése a BL-ben. Ilyenkor sok edző tör-zúz, de nem Zidane; barátságosan, mosolyogva gratulált legyőzőjének, majd a meccs után hosszasan beszélgettek a pályán a kopasz úriemberek, miközben Guardiola már a bőröndjén ült.

A katalán edzőfejedelmet megkérdezték, miről folyt a diskurzus. „Kölcsönösen érdeklődtünk, hogy van a család, én gratuláltam Zizounak a spanyol bajnoki címhez (amit Pep alma matere, a Barcelona előtt szerzett meg! – a szerk.), majd megjegyeztem, milyen jó lenne, ha egyszer együtt tudnánk vacsorázni.”

Hát, így is lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.