Gulácsi Péter: Simeone a világ egyik legjobb edzője

Gulácsi Péter a rá jellemző higgadtsággal beszél az Atlético Madrid elleni ma esti Bajnokok Ligája-negyeddöntőről. Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa megnyerné az Oblak elleni párharcot.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 08. 13. 11:45
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter szerint Timo Werner pótolhatatlan Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a és közötti különbség dönt, akkor melyik együttes jut tovább? – intézett szokatlanul egyenes kérdést a Nemzeti Sport az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusához.

– Hasonló kérdést a Tottenham elleni nyolcaddöntő előtt is kaptam, csak akkor az angolok kapuját védő Hugo Llorisszal hasonlítottak össze. Biztosan fontos szerep vár ránk, remélem, most is én jövök ki győztesen a kettőnk párharcából – ütött meg Gulácsi Péter is hasonló hangot válaszképpen.

Megtévesztő az Atléticóról kialakult kép

Majd persze elmondta a kötelezőt is: felkészültek a vetélytárs játékstílusából, amelynek vélhetően nem az a célja, hogy kilencven percig a kapuja elé szögezze a Lipcsét, amely harmadikként zárta a Bundesligát. Az Atlético Európa egyik leghatékonyabban játszó együttese, a célfutball megtestesítője, de emellett elképesztő minőség van a keretben is. Kizárólag bunkerfutballal nem lehet éveken keresztül kimagasló eredményeket elérni a nemzetközi porondon, úgyhogy megtévesztő a madridiakról kialakult kép.

Gulácsi nem tartja magát rosszabbnak Oblaknál

– Az Atlético gyors kontrákat vezet, és azért lenne fontos kapott gól nélkül lehozni a meccset, mert a védelmét elnézve benne van a pakliban, hogy nem sokszor kerülünk helyzetbe – tette hozzá Gulácsi, majd magasztalta Diego Simeonét:

Ezt a gépezetet a világ egyik legjobb edzője irányítja, úgyhogy csak akkor lehet esélyünk, ha csütörtök este a lehetőségekhez képest a maximumot nyújtjuk.

 

Egy meccsen kevesebbet számít a BL-tapasztalat

Saját csapatáról a magyar válogatott kapus a kövezőket mondta:

– Mivel a mostani helyzetben nem könnyű ellenfeleket találni, a szünet után a Wolfsburggal játszottunk felkészülési találkozót, valamint egymás közti zárt kapus edzőmeccset. Nagyon sok a kiszámíthatatlan tényező, a Real Madrid példáján láthattuk, hogy két-három hetes pihenő után is kizökkenhet a ritmusból egy-egy játékos. A Bundesliga előbb ért véget, mint a spanyol élvonal, emiatt a frissességben bízhatunk, valamint abban is, hogy a jelenlegi lebonyolítási rendszerben a Bajnokok Ligája-tapasztalat kevesebbet számít, mint ha a megszokott mederben folyt volna a sorozat.

Timo Wernert nem lehet pótolni

Gulácsi nem kertelt: a Chelsea-hez igazolt Timo Wernert szinte lehetetlen pótolni.

– Nehéz olyan játékost szerződtetni, aki annyira gyors és hatékony, mint Timo Werner. Egy az egyben lehetetlen pótolni, egy Leipzig-szintű klubnak ez hatalmas kiadást jelentene. Nemcsak most, hanem a jövőben is hiányzik majd, de meg kell találni a labdarúgót, aki a helyén játszhat, és a távozása miatt talán kicsit a stílusunkon is változtatnunk kell. Több játékosnak kell osztoznia a felelősségen.

Büszkévé tenné a magyar szurkolókat is

Saját szerepéről, a Willi Orbánnal együtt a magyar labdarúgásra gyakorolt hatásukról Gulácsi a következőket mondta:

– Immár négy Bundesliga-idény áll mögöttem, abból háromszor a dobogón végeztünk, most pedig azért küzdünk, hogy bejussunk Európa legjobb négy csapata közé. Talán nem túlzok, ha azt mondom, ez az eredmény a magyar labdarúgásnak is fontos. Az utóbbi évtizedben a magyar futballisták közül Gera Zoltán jutott európai kupasorozat döntőjébe, a Bajnokok Ligájában pedig senki sem érte el a legjobb négy mezőnyét. Az én fejemben is ott motoszkál, hogy mérföldkövet jelenthetne az újabb győzelem, ha még magasabbra jutnánk, és Willi Orbánnal együtt a magyar szurkolókat is büszkévé tehetnénk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.