Gulácsiék fordítottak a Zenit ellen

A Bajnokok Ligája tegnapi játéknapján, a csoportkör harmadik fordulójában a G jelű négyesben az RB Leipzig a Zenitet fogadta, s a hazaiaknál Gulácsi Péter és Willi Orbán is ott volt a kezdőcsapatban.

Magyar Nemzet
2019. 10. 24. 12:06
Champions League - Group G - RB Leipzig v Zenit Saint Petersburg
Konrad Laimer betalált, és a végén Willi Orbán is örülhetett Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája tegnapi játéknapján, a csoportkör harmadik fordulójában a G jelű négyesben az RB Leipzig a Zenitet fogadta, s a hazaiaknál és is ott volt a kezdőcsapatban. Az oroszok kapusa az első percben egy távoli lövés után a felsőlécre tolta a labdát, a 25. percben azonban Gulácsi nem tudott hárítani: Orbán középre fejelte ki a labdát, ami hiba volt, mert Jaroszlav Rakickij 26 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A 49. percben a védők között kilépő Konrad Laimer egyenlített, az 59. percben pedig már a lipcseiek vezettek, Marcel Sabitzer kipókhálózta a jobb felső sarkot. A németek 2-1-re győztek, és a később kezdődő Benfica–Lyon meccs előtt hat pontjukkal a csoport élére álltak.

Konrad Laimer betalált, és a végén Willi Orbán is örülhetett
Fotó: Reuters

Kedden az eddig egyaránt egy ponttal álló Real Madrid és a Tottenham is megnyerte a mérkőzését, így a csoportja utolsó helyéről a másodikra lépett előre. Az A jelű négyesben a Real nehéz perceket élt át Isztambulban a Galatasaray elleni találkozója elején, Thibaut Courtois kétszer is nagy bravúrral hárított, majd a 18. percben a 100. BL-meccsét játszó a spanyolokat juttatta előnyhöz, és az eredmény már nem is változott. Ugyanebben a csoportban a Paris Saint-Germain idegenben 5-0-ra kiütötte a Club Bruggét.

Az 52. percben csereként pályára küldött három gólt szerzett. Csereként 2008 óta nem lőttek egy BL-meccsen mesterhármast, akkor Joseba Llorentének (Villarreal) jött össze. A B csoportban a Tottenham ugyancsak öt góllal szórta meg a Crvena zvezdát, miként a C-ben a Manchesterben a City is az Atalantát, utóbbi meccsen az 58. és a 69. perc között háromszor is betalált.

BL-csoportkör, 3. forduló. Keddi eredmények, A csoport: Club Brugge–PSG 0-5, Galatasaray–Real Madrid 0-1. Az állás: 1. PSG 9, 2. Real Madrid 4, 3. Brugge 2, 4. Galatasaray 1. B csoport: Olimpiakosz–Bayern München 2-3, Tottenham–Crvena zvezda 5-0. Az állás: 1. Bayern München 9, 2. Tottenham 4, 3. Crvena zvezda 3, 4. Olimpiakosz 1. C csoport: Manchester City–Atalanta 5-1, Sahtar Donyeck–Dinamo Zagreb 2-2. Az állás: 1. Man. City 9, 2. Dinamo 4 (6-4), 3. Sahtar 4 (4-6), 4. Atalanta 0. D csoport: Juventus–Lokomotiv Moszkva 2-1, Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 1-0. Az állás: 1. Juventus 7 (7-3), 2. Atlético 7 (5-2), 3. Lokomotiv 3, 4. Leverkusen 0. Szerdai eredmények, G csoport: RB Leipzig–Zenit 2-1. H csoport: Ajax–Chelsea 0-1. A többi tegnapi mérkőzés lapzárta után ért véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.