Válogatottságról álmodik a gólkirályi címre törő paksi támadó

Úgy tűnik, 14 évesen jó döntést hozott, amikor a tenisz és a foci közül utóbbit választotta. Három esztendővel később bemutatkozott az NB I-ben, ma már jó esélye van arra, hogy a Paksi FC történetében ő legyen a második gólkirály. A válogatottságról álmodó Hahn Jánossal a Nemzeti Sport készített interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 02. 28. 11:21
Hahn János
20210223_Paks_Hahn János magyar labdarúgó, a PAKSI FC csatára. _Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN Forrás: Mártonfai Dénes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lehetett volna teniszező is?

– Talán. Édesapám teniszezett, majd edző lett, én tizennégy éves koromig együtt űztem a két sportágat. Mármint a teniszt és a futballt. Heti öt edzés itt, heti öt edzés ott, egy ideig még ment, aztán választanom kellett: vagy ez, vagy az.

– Mi döntött?

– Egyfelől, hogy a labdarúgás csapatjáték, márpedig én mindig csapatjátékosnak tartottam magam, másfelől, hogy azt éreztem, a focipályán többre vihetem.

– Hajtja, hogy gólkirály legyen?

– Most már igen. Tizenhárom gólt szereztem eddig, a második helyen állók öttel vannak lemaradva. Túlzás lenne kijelenteni, hogy karnyújtásnyira a gólkirályi cím, de nem is vagyok messze tőle. Simon Attila személyében a Paks már büszkélkedhetett gólkirállyal, örülnék, ha én lehetnék a második a sorban.

– Simon Attila tizennyolc góllal lett első, az ő „házi rekordját” megdöntheti?

– Nem ígérem, de törekszem rá. A hátralevő tizenegy mérkőzésen ehhez még legalább hatszor kellene a kapuba találnom – éppenséggel megoldható. Főleg úgy, hogy a társaimtól jobb kiszolgálást kapok, mint egy étteremben.

– S a szerződés-hosszabbításról még nem is beszéltünk.

– Sokat kaptam a Pakstól, ráadásul hűséges típus vagyok, így boldogan írtam alá újabb három évre. Úgy vagyok vele, ha tehetem, kipróbálom magam egy nevesebb ligában, másik magyar klubban azonban nehezen tudom elképzelni magam. Legfeljebb a Madocsában, Böde Dani már többször is pedzegette, hogy ugyan a technikámon van mit csiszolni, a gyorsaságomnak hasznát venné szülőfaluja csapatában.

– Az is benne van a pakliban, hogy az élvonalban nem futballozik máshol, csak Pakson?

– Mindenáron nem akarok elmenni itthonról. Ha mégis úgy hozza a sors, hogy adódik olyan lehetőség, amelyre nem lehet nemet mondani, akkor is szeretném ott befejezni a pályafutásomat, ahol elkezdtem.

Hahn János: Sokat kaptam a Pakstól, ráadásul hűséges típus vagyok
Fotó: Mártonfai Dénes

– Mit gondol, ebbe a pályafutásba a válogatottság belefér?

– Ez az álmom! irányításával a nemzeti együttes szintet lépett, Gulácsi Pétertől kezdve Szoboszlai Dominikig és Szalai Ádámig klasszisok alkotják a keretét, nem könnyű bekerülni, de talán nem is lehetetlen. Mindent megteszek érte, hogy az álmomból valóság legyen. Dolgoznom kell – ezért is. A többi úgyis jön magától.

A teljes interjú itt olvasható el.

HAHN JÁNOS

Született: 1995. március 15., Szekszárd

Sportága: labdarúgás

Posztja:  támadó

Klubjai: Paksi FC (2012–2013), Puskás Akadémia (2013–2014), Paksi FC (2014–),

NB I-es meccs/gól: 192/48

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.