Hajrában szerzett góllal lett negyeddöntős a Fehérvár a labdarúgó Magyar Kupában

A székesfehérváriak mellett a már korábban továbbjutó Dorog, valamint a Mezőkövesd, a ZTE, a Puskás Akadémia, a Paks, az MTK és a Bp. Honvéd biztosította helyét a legjobb nyolc között.

Magyar Nemzet Online
Forrás: MTI2020. 02. 19. 19:58
null
Forrás: Mediaworks/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő MOL Fehérvár otthon legyőzte az Újpestet a labdarúgó Magyar Kupa nyolc közé jutásért rendezett párharcának szerdai visszavágóján.

A múlt keddi első mérkőzésen nem esett gól és a második összecsapáson sem volt sok helyzet, a találkozó nagy részében a mezőnyben folyt a játék. A hazai csapat ugyan lendületesen kezdett, az első két percben akár háromszor is előnybe kerülhetett volna, a folytatásban azonban már nem volt ilyen veszélyes. Egy-egy lehetősége adódott még, de a befejezéseknél kétszer is határozatlan volt Nikolics Nemanja. Végül a macedón Visar Musliu döntött, aki a 89. percben egy szöglet utáni kavarodásnál gyorsan reagált és közelről passzolt a 2018-ban kupagyőztes fővárosiak kapujába.

A ZTE FC hazai pályán 5-1-re legyőzte a harmadosztályú Lipót Pékség csapatát, így 3-1-es idegenbeli veresége ellenére szintén továbbjutott.

A Magyar Kupa tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett nyolc alacsonyabb osztályú gárda volt érdekelt: négy a második, négy a harmadik vonalat képviselte. Mivel utóbbiak két párosításban is találkoztak, így két alacsonyabb osztályú együttes – az MTK Budapest és a Dorogi FC – továbbra is versenyben van.

A Budapest Honvéd végül a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a másodosztályú Szombathelyi Haladás vendégeként a szerdai visszavágók zárásaként.

A zöld-fehérek már az első félidőben ledolgozták egygólos hátrányukat, több gól pedig nem született a rendes játékidőben, így következett a ráadás, amelynek elején ismét a hazaiak találtak kapuba. A továbbjutást végül Ivan Lovric szépítése döntötte el, a kispestiek idegenben szerzett góllal léptek tovább.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:

MOL Fehérvár FC-Újpest FC 1-0 (0-0)

Továbbjutott: MOL Fehérvár 1-0-s összesítéssel

korábban:

III. Kerületi TVE (NB III)-Dorogi FC (NB II) 0-2 (0-0)

Tj.: a Dorog kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

További eredmények (vastagon szedve a továbbjutó csapatok):

Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (Összessítésben: 2-5)

ZTE FC-Lipót Pékség SE (NB III) 5-1 (Összessítésben: 6-4)

Paksi FC-Pécsi MFC (NB III) 1-0 (Összessítésben: 3-1)

Puskás Akadémia FC-Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 3-0 (Összessítésben: 6-0)

Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 0-2 (Összessítésben: 0-5)

Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 2-1 hosszabbítás után ((Összessítésben: 2-2)

A Haladás búcsújával az MK nyolcas mezőnyében hat élvonalbeli csapat mellett két másodosztályú gárda érdekelt: az MTK Budapest és a Dorogi FC ráadásul egymással találkozik a negyeddöntőben az M4 Sporton megtartott sorsolás alapján. A címvédő MOL Fehérvár FC a ZTE FC-vel találkozik a négy közé jutásért. A párharcok első mérkőzéseit március 4-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A negyeddöntő párosítása:

Paksi FC-Budapest Honvéd

Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC

ZTE FC-MOL Fehérvár FC

Dorogi FC-MTK Budapest

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.