Hanga Ádám ismét vezére volt a Barcelonának + videó

Lejátszotta második mérkőzését is a spanyol bajnokság folytatásában, a valenciai 12 csapatos tornán a Barcelona, amelynek magyar kosárlabdázója, Hanga Ádám ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtott, sok szép megmozdulással járult hozzá a 84-73-as sikerhez.

Magyar Nemzet
2020. 06. 20. 16:59
null
Forrás: fcbarcelona.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán folytatódott Spanyolországban a kosárlabda-bajnokság, amelyben aranyesélyesként érdekelt klubja, a Barcelona is. A nyitány nagyszerűen sikerült a katalán együttesnek, a Valenciában zajló, 12 csapatos, zárt kapus minitorna első napján 96-92-re győzte le a Badalona együttesét, és a magyar játékos remek teljesítményt nyújtott. Péntek este sem okozott csalódást, a vezére volt a Barcelonának, amely ezúttal az Unicaja Malagával csapott össze. Az ellenfél a szünetben 41-38-ra vezetett, ám Hanga Ádám együttese a harmadik negyed közepén átvette a vezetést, és végül 84-73-ra nyert. A magyar válogatott Hanga Ádám ezúttal is remekelt, kezdőként 20 percet kapott, ezalatt 11 pontig, 4 lepattanóit és 5 gólpasszig jutott (13 VAL).

Az ACB-ligában a március elején félbeszakadt bajnokságot 12 csapattal fejezik be, az akkori tabella alapján az utolsó hat együttesnek már véget ért az idény. A két hatos csoportban körmérkőzést rendeznek június 17-től 26-ig, ez lesz az első szakasz, majd jön az úgynevezett rájátszás, amely már csak a csoportok első két helyezettjét érinti. Az elődöntő (június 28.) és a döntő (június 30.) is egy-egy összecsapáson dől el.

A Barcelona a következő mérkőzést vasárnap este 21.30 órakor játssza a Baskoniával, utána kedden a Bilbao, majd csütörtökön a Tenerife ellen lép még pályára a csoportkörben. Hanga Ádám korábban elmondta, a szakértők a Barcelonát és a Real Madridot tartják a legesélyesebbnek a bajnoki címre, ennek megfelelően az aranyérem a csapat célja. Valenciában némi túlzással luxusbörtönben él a tizenkét csapat, a Nemzeti Sportnak nyilatkozva ezt így írta le: „Gyakorlatilag a szobánkon és az éttermen kívül sehol sem tartózkodhatunk, az étkeztetés pedig roppant macerás. Maszkban megyünk le az étterembe, nem nyúlhatunk az ételekhez, pincérek szolgálnak fel egyesével, de lassan, mert az egyéni kéréseknek engedelmeskednek, azaz én elmondom, mennyi salátát kérek és milyet, ő pedig szedi – viszont az öntetet már én öntöm rá, azaz megfogom a kancsót, amit ők és mindenki más is… Ha a döntőig eljutunk, három hétig így élünk, ami miatt persze nem szabad nyafogni, ugyanakkor zavaró és szokatlan.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.