Határozott magyar álláspont: jövőre pótolnánk a Fed-kupa döntőt

A kormányzat jelezte a Magyar Tenisz-szövetségnek, hogy az idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt Fed-kupa döntő 2020-ban történő pótlását nem támogatja, így várhatóan az eseményre 2021. áprilisában kerülhet sor. A végső döntést a sorozat hivatalos szerve, a Fed Cup Board hozza meg az elkövetkezendő hetekben.

2020. 04. 08. 11:20
null
Amikor februárban Billie Jean King, Szabó Tünde és Temesvári Andrea együtt vettek részt a sorsiláson, még senki sem sejtette, hogy halasztani kell Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női tenisz nem hivatalos csapat-világbajnokságának döntőjét április 14. és 19. között játszották volna a budapesti Papp László Sportarénában, de a koronavírus-világjárvány miatt március 11-én jelentették be a szervezők, hogy el kellett halasztani az egyhetes tornát. A veszélyhelyzetre való tekintettel még nem tudni, mikor pótolhatják a komoly presztízsű viadalt.

Lapunk értesülései szerint a magyar kormány határozott álláspontot képvisel az ügyben: most a járvány elleni védekezés a legfontosabb feladat, így az idei helyett a Fed-kupa 2021. április rendezését támogatja, s ezt jelezte is a tenisz-szövetségnek. A hazai szövetség erről értesítette az ITF-et (Nemzetközi Tenisz-szövetséget), az illetékes fórum, a Fed Cup Board várhatóan az elkövetkezendő hetekben dönt a torna pótlásáról.

Fotó: Teknős Miklós

Korábban beszámoltunk arról, hogy felvetődött többek között az őszi rendezés lehetősége, ám ez több szempontból is bizonytalan. Novemberben korántsem biztos, hogy elérhető lesz az évekre betáblázott Papp László Sportaréna, és aligha létezik olyan ember, aki jelenleg meg tudja mondani, mikor érdemes elkezdeni a jegyértékesítést. Ehhez kellene tudni a Fed-kupa döntő pontos dátumát és a rendezvény – esetlegesen új – helyszínét is. Egyelőre aligha kaphatunk választ a kérdésekre, hiszen a nemzetközi és a hazai tenisz-szövetség, valamint az esemény rendezésével és lebonyolításában közreműködő Nemzeti Sportügynökség is a koronavírus legyőzésének várható időpontjához tudja igazítani a budapesti verseny megrendezését.

A FED-kupa döntőjének háromszor egymás után is a magyar főváros adhat otthont. A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, a finálé összdíjazása 18 millió dollár, melyből 12-t a játékosok kapnak, hat pedig a szövetségeknek jut.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.