Hiába vezetett kétszer is a Barcelona, elbukta a döntőt

A Spanyol Szuperkupa döntőjében az Athletic Bilbao hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a Barcelonát. A baszk klub öt év után nyert újra trófeát.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 23:48
null
Forrás: Twitter/Athletic Bilbao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a 2018/19-es bajnoki cím, az Athletic Bilbao a 2015-ös Spanyol Szuperkupa óta hajtott első trófeájára az utóbbi sorozat legújabb kiírásának döntőjében.

A Real Sociedad ellen tizenegyesekkel megnyert elődöntőt kihagyta a katalánok ásza, a fináléban viszont már ott volt a pályán. Az argentin fontos szerepet játszott a Barcelona vezető góljában: két védő is elé vetődött, hogy blokkolja Messi tizenhatoson belülről leadott lövését. Ebben sikerrel jártak, a levágódó labdát viszont Yeray lába közötta kapuba lőtte.

Nem örülhetett sokáig előnyének a Barcelona, Óscar de Marcos a középkezdés után szinte azonnal egyenlített, az első félidő összképe alapján nem is érdemtelenül.

A második játékrészben a Real Madrid ellen duplázó Raúl García kis híján már a baszk csapat számára szerzett vezetést, azonban a videós visszajátszások megmutatták, hogy a rutinos középpályás lesről indult.

Nem volt viszont les a túloldalon: a duplázó Griezmann a labda mögött helyezkedett Jordi Alba beadásakor. Ezúttal nem tudott azonnal egyenlíteni a Bilbao, a rendes játékidő utolsó percében viszont Iker Muniain szabadrúgása után Asier Villalibre kiharcolta a kétszer tizenöt perces ráadást.

Ha már kiharcolta, akkor a vezetést is megszerezte a Bilbao, Iñaki Williams nagyszerű lövésével. A Bilbaóval ellentétben a Barcelona egyszer sem tudott egyenlíteni, pedig Martin Braithwaite előtt kínálkozott óriási lehetőség. A 120 perc leteltével ráadásul Messi odasózott egyet Villalibrének: a VAR közbelépése után az argentin piros lapot kapott. Ez korábbi 752, Barcelona-mezben megvívott tétmeccsén egyszer sem fordult elő Messivel!

A Bilbao élére január 4-én kinevezett vezetőedző, Marcelino hamar megszerezte első trófeáját új csapatával, a nyár óta Barcelonában munkálkodó Ronald Koemannak még várnia kell ugyanerre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.