Hivatalos: Fernando Alonso visszatér a Forma–1-be

Visszatér a Forma–1-be a kétszeres világbajnok Fernando Alonso – jelentette be a Renault csapat.

Forrás: MTI2020. 07. 08. 13:33
ALONSO, Fernando
Dzsidda, 2020. janur 3. Fernando Alonso korbbi ktszeres Forma-1-es spanyol vilgbajnok, a Toyota Gazoo Racing versenyzje sajttjkoztatn vesz rszt Dzsiddban 2020. janur 3-n. A 44. Dakar janur 5-n rajtol Dzsidda vrosbl, s a tizenkettedig szakasszal janur 17-n r vget ugyanott. MTI/EPA/Andre Pain Fotó: MTI/EPA/Andre Pain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két fél közötti megállapodásról a sajtó már kedden beszámolt, de a hivatalos közlés szerdán történt meg. A spanyol pilóta, aki a hónap végén már 39 éves lesz, a jelenlegi idény végén a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át. Szerződésének időtartamáról nem számolt be csapat, közleményében csupán annyit írt, hogy a következő idényekre csatlakozik a Renault DP World F1 Teamhez.

Karrierje legnagyobb sikereit a Renault-val érte el Alonso, 2005-ben és 2006-ban is világbajnokságot nyert az istállóval, melynél 2002-től 2006-ig, majd 2008-ban és 2009-ben szerepelt.

A spanyol versenyző eddigi utolsó Forma–1-es futamát a 2018-as szezonzáró viadalon, az Abu-Dzabi Nagydíjon teljesítette, azóta több kategóriában is kipróbálta magát, így például idén indult a Dakar-ralin és a győztes csapat tagja volt a 2018-as és 2019-es Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.