Horvát győzelem Szerbia ellen, fél lábbal a középdöntőben vagyunk

Horvátország 25-24-re legyőzte Szerbiát és csoportelsőként jutott tovább a középdöntőbe a női kézilabda Európa-bajnokság „magyar csoportjából”. A horvátok kikaparták a gesztenyét a magyar válogatottnak, amely még egy Hollandia elleni 21 gólos vereség esetén is továbbjut a középdöntőbe.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 19:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott esetleges továbbjutása szenpontjából kulcsfntosságú mérkőzést játszott Szerbia és Horvátország a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. Hektikus, olykor durva, főleg változatos meccset játszottak egymással a délszlávok. A már továbbjutott horvátoknak kis túlzással teljesen mindegy volt a végeredmény, a szerbek a túlélésért küzdöttek.

Az első félidőben 2-3 góllal megléptek a horvátok, majd érthetetlenül átálltak a nyitottabb védekezésre, ezzel tálcán kínálta a lehetőséget a szerbeknek a felzárkózáshoz, sőt, a fordításhoz. Már 14-10 volt a remek formában játszó Lavko révén, de innen egy 4-0-s rohammal egyenlítettek a horvátok. Döntetlennel zárult az első játékrész.

A folytatásban szaporodtak a hibák, esett a színvonal, a küzdelem dominált, fej fej mellett haladtak a csapatok. Az 48. percben 23-21-re vezettek a szerbek, de utána tizenkét percen keresztül nem dobtak gólt, fordítottak a horvátok. Tizenkilenc másodperccel a vége előtt Szerbia egygólos hátrányban időt kért, 7 a 6 ellen támadhatott, de eladta a labdát, nem tudott kiegyenlíteni. A 25-24-es horvát győzelem azt jelenti, hogy a magyar válogatott ha csak nem kap ki 21 góllal Hollandia ellen, továbbjut az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

Női kézilabda Európa-bajnokság, C csoport: Szerbia–Horvátország 24-25. Magyarország–Hollandia mérkőzést 20.30-kor játsszák (tv: Sport 1).

A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 2, 3. Szerbia 2, 4. Hollandia. Az első három helyezett jut tovább az Eb középdöntőjébe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.