Horvátok, de nem a férfiak szintjén

A Horvátország elleni lehengerlő, kiütéses, 25-6-os győzelemmel kezdte a budapesti Európa-bajnokságot a magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában.

Ch. Gáll András
2020. 01. 12. 22:17
null
Gurisatti Gréta is belőtte magát a folytatásra Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már 35 év eltelt az első, Oslóban rendezett női vízilabda Európa-bajnokság óta, azaz fura lenne azt mondani, hogy a sportágnak ez a szakága gyerekcipőben jár, az eredmények mégis mintha ezt mutatnák.

Mire vasárnap a Duna Arénában a magyar válogatott lejátszotta első meccsét a budapesti Eb-n, a következő eredmények születtek: Hollandia–Izrael 22-3, Spanyolország–Franciaország 15-6, Olaszország–Németország 13-4, Oroszország–Szlovákia 31-2, Görögország–Szerbia 26-7. Az összesített gólkülönbség a jobbak és a sportágat ma még csak „ugatók” között 107-22, és akkor még nem is ugrottak a medencébe Bíró Attila szövetségi kapitány lányai a horvátok ellen. Megjósolható módon ekkor sem kellett tövig rágni a körmünket, ugyanis a Tippmixen egész egyszerűen nem is fogadtak el téteket a találkozóra, annyira egyértelmű volt a magyar győzelem

Ezek a tények sajnos eléggé beárazzák a sportágat – sajnálatos módon a férfiaknál is lesznek előre lefutott meccsek szép számmal. Jól emlékszünk még a júliusi horrorra, amikor a magyar női együttes 64-0-ra alázta meg a kvangdzsui világbajnokságon a házigazdák válogatottját.

De mindegy, lesznek itt kemény meccseink is, hiszen az oroszok és a görögök is a mi csoportunkban vannak, a tizenkettes mezőnyt két hatosra osztották, és négy-négy alakulat jut tovább a negyeddöntőbe. Addig azonban két könnyed bemelegítő találkozón jöhetnek lendületbe Keszthelyi Ritáék, mert ma este hétkor az oroszoktól 31 gólt beszedő szlovákok következnek.

Gurisatti Gréta is belőtte magát a folytatásra
Fotó: Mirkó István

Harminchárom másodpercet kellett tegnap várnunk az első magyar gólra, Keszthelyi Rita, a csapatkapitányunk lőtte, az első négy találatunkból három az ő nevéhez fűződött. 5-0 után elkezdtek könnyelműsködni a mieink, 7-3-ra feljöttek a horvátok – akik legfeljebb a sakktáblás sapkájukkal emlékeztetnek világbajnok férfiválogatottjukra –, ekkor Bíró kapitány nagyon leteremtette a játékosait. Aminek meg is volt a foganatja, zsinórban tizenegy magyar gól következett, a 25-6-os végeredményt Gurisatti Gréta állította be. A jelentős létszámban kivonult Carpathian Brigade fekete pólósai csattanóként elénekelték a Himnuszt, mintha legalábbis az oroszokat vertük volna meg.

– Elégedettek lehetünk, sok szép gólt lőttünk, ennyi hiba belefér. Ez volt a lányok egyetlen pihenőnapja mostanában, holnap már konditerembe is megyünk. A java eztán jön, szerdán és pénteken lesz a két csoportrangadó – értékelt Bíró Attila.

Kedden a férfiak is belecsapnak a lecsóba, igaz, egyelőre csak a törökök ellen.

Vízilabda Eb, nők, A csoport: Magyarország–Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2). Góldobóink: Keszthelyi 5, Parkes 4, Szilágyi, Gurisatti 3-3, Máté, Vályi, Garda 2-2, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.