Húszgólos siker kell a férfi vízilabda-válogatottnak a csoportelsőséghez

A magyarokkal azonos csoportban szereplő világbajnoki ezüstérmes spanyol válogatott 24-7-re győzte le a török csapatot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornája csoportküzdelmeinek szombati zárófordulójában.

Forrás: MTI2020. 01. 18. 15:42
HOSNYÁNSZKY Norbert; Özbek, Nesfet Togkan
Budapest, 2020. január 14. Hosnyánszky Norbert, a magyar és Nesfet Togkan Özbek, a török válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott mérkõzésén a Duna Arénában 2020. január 14-én. MTI/Czagány Balázs Fotó: Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt azt jelenti, hogy Märcz Tamás házigazda együttesének a Málta elleni 19 órakor kezdődő összecsapáson legalább húsz góllal kell nyernie ahhoz, hogy csoportelső legyen és közvetlenül a negyeddöntőbe jusson.

A találkozót követően a spanyolok úgy nyilatkoztak, véleményük szerint a magyaroknak nem okoz majd gondot ennek a különbségnek az elérése. Klasszisuk, Felipe Perrone az mondta, a magyaroknak vannak a legjobb támadóik a világon, ezért szerinte játszaniuk kell majd a nyolc közé jutásért.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Európa-bajnokság (Duna Aréna):

férfiak, csoportkör, 3. forduló:

C csoport:

Spanyolország-Törökország 24-7 (5-3, 6-1, 8-1, 5-2)

később:

MAGYARORSZÁG-Málta 19.00

később:

A csoport:

Szlovákia-Horvátország 16.00

Németország-Montenegró 17.30

B csoport:

Románia-Oroszország 11.30

Szerbia-Hollandia 20.30

D csoport:

Franciaország-Görögország 13.00

Olaszország-Georgia 16.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.