Ibrahimović kimagyarázta magát, rasszizmus miatt nem fogják eltiltani

Zlatan Ibrahimovićot várhatóan nem vádolják meg Romelu Lukaku rasszista bántalmazásával, mivel a nyughatatlan svéd csatár az Olasz Labdarúgó-szövetséget képviselő nyomozóknak elmagyarázta, hogy „vudu” megjegyzésének alapja egy konkrét történet. Bizarr fordulat.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ibrahimović–Lukaku páros csúnyán összecsapott az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Mivel zárt kapuk mögött játszották a Milan–Inter mérkőzést, a mikrofonok könnyedén rögzítették a kölcsönös sértéseket.

Zlatan Ibrahimović, a Milan csatára többek között „kis szamárnak” nevezte az Inter támadóját, és arra szólította fel, hogy „hívja fel édesanyját, és csinálják csak a kis sz...ros vudujukat”. Ibrahimović határozottan tagadta a mondatai mögött megbújó rasszista szándékot, és Lukaku valójában nem is vádolta őt rasszizmussal.

Nem barátkozott össze a két korábbi csapattárs
Fotó: Miguel Medina/AFP

Ibrahimović a pénteki kihallgatásakor megmagyarázta a nyomozóknak, hogy a „vudu” megjegyzése nagyon konkrét történeten alapul.

2017-ben az Everton részvényese, Farhad Moshiri egy interjúban azt állította, hogy Lukaku nem volt hajlandó új szerződést aláírni a klubbal, miután felhívta édesanyját, aki egy vuduszertartás után megvilágosodva javasolta a fiának, hogy a Chelsea-be kell mennie.

Lukaku tagadta ezt, Moshiri perrel fenyegette. A történeti hűséghez hozzátartozik, hogy a belga csatár a Manchester Unitednél, nem pedig a Chelsea-nél kötött ki.

Az angol újság akkori tudósításának bemutatásával Ibrahimović kimagyarázhatja magát, hiszen kiderül, hogy nem általános sztereotípia, amely Lukaku afrikai eredetén alapult, hanem konkrét eset alapján használta a vudu szót.

Zlatan Ibrahimović megpróbáltatása itt még nem értek véget, a „kis szamár” kifejezés jelentését is meg kellett magyaráznia. A szamár Angliában nagyon gyakori kifejezés, amelyet az alacsonyabb technikai képzettségű játékosok leírására használnak.

Ez megint illene a két játékos közös múltjához: a Manchester Unitednél Ibrahimović bevallotta, megpróbálta Lukakut pénzzel – minden egyes alkalommal ötven fonttal – jutalmazni, amikor sikerült az edzésen az első labdaérintése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.